Egy agresszív anyamedve már megint a sürgősségire juttatott egy embert

Közben Tusnádfürdőn pár napon belül két medvecsaládot is el kellett költöztetni a környékről a helyiek és a turisták nyugalma érdekében.

Hirdetés

Súlyos sérülésekkel került a megyei sürgősségi kórház intenzív osztályára egy 60 éves Brassó megyei férfi, aki Kaca határában találkozott egy anyamedvével.

A férfit – aki halászni indult – a karján és a combján sebesítette meg a nagyvad, de még így is sikerült visszajutnia a faluba, ahol elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították. Egy hónappal ezelőtt szintén Brassó megyében támadt rá egy anyamedve egy pásztorra, akinek a juhászkutyák mentették meg az életét.

Közben Tusnádfürdőn pár napon belül két medvecsaládot is el kellett költöztetni az üdülőváros környékéről a helyiek és a turisták biztonsága érdekében, ahol egyébként jövő héten kezdődik a hagyományos szabadegyetem és diáktábor.

Vasárnap elkábítottak, majd elköltöztettek egy anyamedvét három bocsával együtt, kedden hajnalban pedig egy hasonló kaliberű műveletre került sor a településen. Egyébként csak a múlt héten 25 vészhívás futott be lakott területen felbukkanó medvék miatt Hargita megyében – írja a Székelyhon. Tízszer Tusnádfürdőn, ötször pedig Székelyudvarhelyen észlelték a nagyvadakat.

Hirdetés