Dzsudzsák elbúcsúzott, Kalmár visszatért

Ötvenezer néző ment ki a Puskás Arénába, az év utolsó magyar válogatott meccsére, amelyen Dzsudzsák Balázs rekorderré előlépve búcsúzott el a nemzeti együttestől.

Hirdetés

15 év, 10 szövetségi kapitány, 109 meccs, 21 gól – ezzel a számsorral zárult le Dzsudzsák Balázs pályafutása a magyar válogatottban. Az első és az utolsó meccsét is a görögök ellen játszotta, az első gólját is ellenük lőtte, a legemlékezetesebbet viszont 2014 őszén, Bukarestben: azzal lett 1-1 a vége Románia ellen. Akkor Dárdai Pál volt a magyar edző, akinek a fia, Palkó, most először játszott a magyar csapatban.

Dzsudzsák ezzel immár egyedüli válogatottsági rekorder,

eddig ugyanis Király Gáborral állt holtversenyben.

Marco Rossi ugyan már három éve nem számított rá tétmérkőzésen, a búcsúja viszont szépen sikerült, bár ehhez az év talán leginspiráltabb cseréje is kellett az olasz edzőtől: a 92. percben becserélt Kalmár Zsolt egyetlen labdaérintéséből, szabadrúgásból belőtte a győztes gólt. Előtte hiába vezettek sokáig egy pazar Styles–Sallai kombiáció végén a magyarok,

a görögök szinte a semmiből kiharcoltak egy 11-est, amiből kiegyenlítettek.  

A román válogatott Moldova személyében végre talált egy nála jóval gyengébb ellenfelet. Itt is akadt egy rögtön a becserélés után lőtt gól, Daniel Paraschiv, az FC Hermannstadt csatára ahogy beállt, kiharcolt és belőtt egy büntetőt.

Felkészülési mérkőzések:

Hirdetés

Magyarország–Görögország 2-1 (Sallai 15., Kalmár 90+3., illetve Bakaszetasz 81. – 11-esből)

Moldova–Románia 0-5 (Moruțan 9., Drăguș 40., Cicâldău 61., Paraschiv 71. – 11-esből, Ad. Rus 87.)

Hirdetés