Dehogy meteorit zuhant be egy vajdahunyadi házba, csak robbantásos bontás zajlott a környéken

Az egykori kohászati kombinát területén dolgozgattak kicsit Dorelék, ez lett az eredménye.

Hirdetés

Igencsak elkerekedett egy kétgyerekes vajdahunyadi családanyának a szeme, amikor kedden iszonyú robajt hallott, majd azt tapasztalta, hogy egy 50 kilós, mintegy 40 centiméteres átmérőjű szikladarab csapódott be a tetőszerkezeten és a plafonon keresztül a háza egyik szobájába. Szerencsére a gyerekekkel együtt az épület másik részében tartózkodott, így személyi sérülés nem történt. Egy másik vajdahunyadi lakos kertjébe is egy hasonló kődarab csapódott be, mindketten értesítették a hatóságokat.

Egyes helyiek a közösségi oldalakon kisvártatva arra kezdtek gyanakodni, hogy meteoritdarabok zuhantak a városra. A kiérkező szakemberek még radiológiai méréseket is végeztek a köveken (nem radioaktívak), ám hamar kiderült, hogy nem az űrből érkezett kőzetdarabokról van szó.

A magyarázat sokkal egyszerűbb, és nagyon romániai: a mintegy egy kilométerre lévő egykori vajdahunyadi kohászati kombinát területén végeztek épp robbantásos bontási munkálatokat, ennek következtében „néztek be” a méretes kőzetdarabok (valójában kohászati salakanyagról van szó) a gyanútlan polgárokhoz. A ház esetében az anyagi kár jelentős, hiszen nemcsak a tetőszerkezet és a plafon szakadt át, de a szoba bútorzata is megsérült.

Az egykori acélmű területén jelenleg két vállalat végez ipari tevékenységet – ők most nagy slamasztikában vannak a gondatlanságuk miatt.

Hirdetés