Bilincsben vitték el egy Bihar megyei község polgármesternőjét, mert majdnem halálra vert egy volt ügyészt

Egy régebbi sérelmet torolt meg.

Hirdetés

A polgármesteri hivatal kényelme helyett a rendőrségi fogda nyújtotta „szolgáltatásokkal” kénytelen ismerkedni szerda este óta a Bihar megyei Tataros község szociáldemokrata párti (PSD) polgármester asszonya, Livia Bârlău, miután a rendőrség férjével együtt őrizetbe vette gyilkossági kísérlet gyanúja miatt.

A büntetőeljárás egy szeptember 29-i incidens miatt indult ellenük: aznap a polgármesternő férje tulajdonában levő építőanyag-boltban rátámadtak egy Ioan Bodogai nevű volt ügyészre, és brutálisan megverték.

Az ügyészség szerint

láncvágó ollóval rontottak neki áldozatuknak, és kíméletlenül verték.

Ennek nyomán a feje három helyen is betört, mindkét karját sebek borították, egyik lába pedig eltört, az orvosoknak fémkapcsokkal kellett összefogniuk a csontot.

A férfit vérben úszva vitték kórházba, az orvosok szerint életveszélyes állapotba került a verés nyomán.

Sérülései olyan súlyosak, hogy száz napon túl gyógyulnak.

Az incidenst nehéz lett volna letagadni, egy ott tartózkodó vásárló ugyanis lefilmezte.

A polgármester asszony és férje

azt torolta meg az ügyészen, hogy az korábban feljelentette a férjet a csalásellenes hatóságnál.

Hirdetés

Most viszont a hatóságok torolták meg az önbíráskodást: a polgármesternőt és a férjét is 24 órára őrizetbe vették.

A beszámolók szerint az áldozat korábban baráti viszonyt ápolt bántalmazóival, viszonyuk azonban megromlott, amikor a polgármesternő korábbi ígéretét megszegve nem biztosított az exügyész számára állást a polgármesteri hivatalban.

Emiatt a férfi az ellenzéki közgyűlési tagokkal szövetkezett, és rábírta őket, hogy folyamatosan hivatalos kérvényekben érdeklődjenek a polgármesteri hivatal tevékenységéről.

A polgármesternő férjét azért jelentette fel a csalásellenes hatóságnál, mert az szerinte az OLX netes webáruházon keresztül traktorokat vásárolt és adott el úgy, hogy nem fizetett adót a tranzakciók után.

 

Hirdetés