Az illusztrációkat a Tengr.ai generálta

Befogtuk a jövő híreit, bár lehet, nem kellett volna…

Mikor mennek az erdélyi magyarok ingyen az űrbe, meddig lesz Emil Boc polgármester Kolozsváron, mi lesz az AUR utódpártja? Kiderül az Országos AI Hírügynökség jövőbeli hírfolyamából.

Hirdetés

Szerkesztőségünk birtokába jutott egy jövőbeli hírfolyam, amelyet az Országos AI Hírügynökség kolozsvári részlege adott ki. Emil Boc ekkor már 82. mandátumát tölti a város polgármesteri székében, Romániát pedig az AUR utódpártja a SILVER pRO vezeti népköztársasági diktatúrában. Emil Boc már nem ember, az agyát leszámítva minden testrészét és szervét mesterséges elemekkel cserélték ki, új, robotikus formájának élettartama behatárolhatatlan, így feltehetően az idők vagy legalábbis az emberiség végezetéig vezeti a kincses várost, amely akkor már metropolisz: nemcsak Kisbács, Szászfenes, Apahida, Felek, és a többi környező kisebb település, de Bánffyhunyad, Nagybánya és Marosvásárhely is hozzá tartozik közigazgatásilag. Az emberi újságírást már jóval korábban felszámolták, a humán újságírókat pedig válogatott kínzások közepette kivégezték, amiért nem azt és úgy írták, amit az Olvasó olvasni szeretett volna. Azóta a mesterséges intelligencia (AI) irányítja a sajtót, mint ahogy sok minden egyebet is, az Olvasók pedig végre elégedettek a hírekkel, mert nincs más választásuk. Meg kell jegyezni, hogy az újságírást azért engedték át a mesterséges intelligenciának, mert mindenki arra számított, hogy ezzel végre valóban objektív lesz a hírközlés, mindenféle elhajlás nélkül, az AI azonban elsődlegesen hiteles forrásnak a hivatalos szervek és a kormány honlapjait tekinti, így aztán a hitelesség jócskán megkérdőjelezhető. Az Olvasók azonban nem merik kritizálni az AI munkáját még gondolatban sem, mert ilyen esetben meglehetősen kellemetlen áramütést tapasztalnak a telefonjukon keresztül. De mit lehet tenni, az ember mégsem élhet telefon nélkül…

Alább tehát a hírfolyam:

  • 1. Emil Boc polgármester ma, a kolozsvári metró átadásának 62., és a hidrogénmeghajtású repülő autóbuszpark üzembe helyezésének 20. évfordulóján felavatta a 9. róla készült köztéri szobrot. A szobor talapzata egyúttal ülő alkalmatosságként is szolgál a megfáradt lakosoknak, akik szívesen és – a fegyveres rendfenntartók baráti ösztökélése révén – önként ülnek le a Nagy városvezető újabb mementójánál. A szobor lábujjkörmeit felnyitva a padokon pihenők USB-csatlakozókat találnak, ahol feltölthetik telefonjaikat és egyéb okos készülékeiket. Eközben a talapzatba szerelt hangszórók a turistákat és a város polgárait egyaránt végeérhetetlenül tájékoztatják a Nagy városvezető érdemeiről – a SILVER pRO országos rendeletével összhangban természetesen csak románul.
  • 2. Emil Boc polgármester a kolozsvári metró átadásának 62. évfordulóján személyesen látogatta meg a város új, Marosvásárhely Déli megállóját. Mint beszédében emlékeztetett, sok időbe telt megértetni a vásárhelyiekkel, hogy immár Kolozsváron laknak, de a szép szó, és a rendfenntartó erők segítségével ez mostanra sikerült. Ma már egyetlen volt vásárhelyi sem tiltakozik a „kolozsvári polgár” titulus ellen, és szerencsésnek is érezhetik magukat, hiszen mától metróval közlekedhetnek a Marostól a Szamosig. Amit egyébként a rendfenntartó erők kedves, baráti ösztökélésére meg is tettek: az első szerelvény zsúfolásig telve érkezett meg 23 perccel később a Sokadik Egyesülés Főtérre, ahol már nem a kétes románságú Mátyás „király” és szedett-vedett hadvezéreinek szobra látható, hanem Vitéz Mihály a kedvenc lovaival, valamint Emil Bockal (Alexandru AI Román okosszobrászművész munkája). „Jó volt, szép volt az út… Mikor szabad hazamenni?” – kommentálta a történelmi eseményt az egyik utas láthatóan meghatódva.
  • 3. Újabb magyar csoportot indított az űrbe a George Simion Egyáltalán Nem Nemzetközi Űrállomás a SILVER pRO országos kisebbségvédelmi programja keretében. A Párt elnöke, Alexandru Românașu a kilövés előtt elmondta: mivel alakulatuk részben a magyar szavazók voksainak köszönhetően jutott véglegesen és visszavonhatatlanul hatalomra, ideje, hogy a kormány nevében köszönetet mondjanak nekik. Hozzátette: bár jegyet és üzemanyagot a magyar űrlátogatók a kisebbségvédelmi törvények értelmében csak oda kapnak, azért beláthatják, hogy nem minden ország indít ingyenes űrprogramot a kisebbségei számára. A sokkincses város űrállomásán szintén jelen lévő Emil Boc Nagyon Nagy polgármester felidézte, Kolozsvár volt az első romániai város, amely – egyebek mellett – saját űrprogramot is indított, egyúttal reményét fejezte ki afelől, hogy hamarosan Bukarest is hozzájuk fog tartozni közigazgatásilag. Majd elvágott egy szalagot megszokásból.
  • 4. Nemzeti ünneppé nyilvánította május 23-ikát a SILVER pRO abból az alkalomból, hogy George Simion egyszer részegen kitűzte ezen a napon a román zászlót Koppenhágában. Az egykori pártvezető később bevallotta, nem nagyon emlékszik rá, hogy milyen körülmények között sikerült véghez vinnie a történelmi cselekedetet, az sem világos, hogy honnan szedett elő hirtelen egy román zászlót az egyik helyi kocsmából hazafele menet, de a hazafi arról ismerszik meg, hogy akkor is hazafi, amikor nem emlékszik rá. A helyi hatóságok egyébként később igazoltatták, és kérdőre vonták a szerintük idegen (!) zászlót illetően, de őket Simionnak sikerült megfutamítania Diana Șoșoacă Facebook Live-jaival.

  • 5. Magukat kolozsvári polgároknak nevező vandálok és alattomos beszivárgók tüntettek az Emil Boc 3. téren a szerintük magas kolozsvári lakásbérek ellen. Miután a SILVER pRO tüntetésekre szakosodott ROhambrigádja a helyszínen megállapította, hogy valójában külföldi ügynökökről van szó, a tüntetők maradványait eltávolították a térről, így a rend és a béke MARADÉKTALANUL visszaállt. Emil Boc később az AI Hírügynökségnek elmondta: Kolozsváron azért másfélszer akkora a lakbér, mint a havi átlagkereset, mert nagyon nagy az életszínvonal…

A hírfolyam további részét egy váratlan napkitörés miatt nem siketül befognunk, de talán ez is kellőképpen felvázolja azt a ragyogó, boldog jövőt, amiben egykoron részünk lesz.

Hirdetés

Addig is további szép napot kívánunk!

 

Hirdetés