fotó: allianz.com.au

Az UEFA-t a focinál jobban érdekli a magyarok rasszizmusa és a müncheni stadion szivárványszíne

Az olaszok tartalékosan sem hibáztak, Wales is a legjobb tizenhat között, Svájc számolgathat, a törökök pedig pont nélkül mennek haza. Záróra az Európa-bajnokság A-csoportjában.

Hirdetés

A nap hibátlanja: Olaszország. Roberto Mancini szövetségi kapitány alapemberei javát pihentetve is kapott gól nélkül, három győzelemmel zárta a csoportkört.

A nap továbbjutója: Wales. Hiába kapott ki a tartalékos olaszoktól, jobb gólkülönbséggel megelőzte Svájcot, és második Európa-bajnokságán is a bejutott az egyenes kieséses szakaszba. A 2016-os elődöntő megismétlése azonban csoda lenne.

A nap matekosa: Svájc. Hiába verte simán a törököket, a következő három napban is számolhatnia kell, hogy lesz-e két nála gyengébb csoportharmadik. Ezért rossz az A-csoportba kerülni.

Az Eb kőszívűje: Ovidiu Hațegan. Két piros lap volt eddig a tornán, mindkettőt az aradi bíró mutatta fel, aki a lengyel Grzegorz Krychowiak után most a walesi Ethan Ampadut állította ki.

Hirdetés

A nap szőrszálhasogatója: az UEFA. Vizsgálatot indít a magyar szurkolók rasszizmusa és müncheni stadion szivárványszínű világítása ügyében is – minden érdekli, ami a foci körül történik, csak éppen maga a foci nem.

A-csoport, 3. forduló:
Olaszország–Wales 1-0 (Pessina 39.)
Kiállítva: Ampadu (Wales, 55.)
Svájc–Törökország 3-1 (Seferovic 6., Shaqiri 26., 68., illetve Kahveci 62.)
A csoport végeredménye: 1. Olaszország 9 pont, 2. Wales 4 (3-2), 3. Svájc 4 (4-5), 4. Törökország 0.

Hirdetés