Az ország több bírósága sztrájkba kezd a különnyugdíjak tervezett eltörlése miatt

Ha Kis Mari Pista beperelte önt a telekhatár miatt, most várhat türelmesen.

Hirdetés

A képviselőház hamarosan megvitatja a különnyugdíjak eltörlését célzó jogszabálytervezetet – ennek hírére pedig az ország több bírósága is felfüggeszti tevékenységét szerdától.

A bírói közgyűlés döntése értelmében a bukaresti ítélőtáblán, a fővárosi törvényszék, a Kolozs, a Temes, a Suceava, a Craiova és a Fehér megyei ítélőtábla, valamint a Szatmár, a Maros és a Iaşi megyei törvényszék is csak a sürgős ügyeket, a kényszerintézkedésekre vonatkozó kérelmeket, illetve a kiskorúakat érintő ügyeket tárgyalja, a bírák ugyanis nem akarják elveszteni a különnyugdíjukat, mert a pénz ugyan nem boldogít, de számos dolgot lehet belőle venni, ami viszont igen.

Az Igazságügyi Felügyelet bírái és ügyészei közös állásfoglalást fogadtak el kedden a különnyugdíjak eltörlésére vonatkozó jogszabálytervezettel kapcsolatban. A dokumentum szerint a tervezet „brutálisan” sérti a bírák függetlenségének és elmozdíthatatlanságának elvét, valamint az alkotmány és az Emberi Jogok Európai Egyezményének több előírását.

Gondolom ők csak tudják, mert tanulták az egyetemen.

Hirdetés