Alig csengett le a kampánylagzi, az ultranackó AUR elnöke egy újabb „hórára” invitálta a népet

Toborzási akció indul: bárki elindulhat az ultranacionalista szervezet belső államfőválasztásán, csak hát ehhez be kell iratkozni a pártba.

Hirdetés

Keményen melóznak mostanában az AUR marketingosztályán: miután az ultranacionalista pártocska elnöke, George Simion lezavart egy „világraszóló” kampánylagzit, melyre szó szerint meghívta az egész országot, mit ad Isten,

fix egy héttel később a szervezet egy újabb trükköt vetett be, mellyel növelni próbálja a népszerűségét.

A legfrissebb kampányuk keretében például azzal szólítják meg a népet, hogy bárki elindulhat az AUR belső államfőválasztásán, csak ehhez persze be kell iratkozni a pártba.

A „Légy Románia elnöke!” akció néhány kritériumot is rögzít: a jelentkezőnek 33 évnél idősebbnek kell lennie, össze kell üssön egy önéletrajzot, és persze fel kell mutatnia legalább 500 támogató aláírást – erre szeptember 25-ig van ideje.

George „Exhibicionista” Simion a kampányindítón felszólította kollégáit Claudiu Târziut, Sorin Lavricot, Dan Tanasát is, hogy induljanak el a belső megmérettetésen,

melynek a végkimenetelét persze előre meg lehetne tippelni.

Az AUR-nak egyébként fokozatosan csökkent a népszerűsége a pandémia lecsengése és az Ukrajna elleni orosz invázió után, de jelenleg is a harmadik legerősebb pártnak számítanak, 18 százalék körüli támogatottsági indexszel.

Hirdetés