Álhírterjesztés miatt büntetőeljárás indult egy férfi ellen, aki a tényeket elhazudva próbálta a járvány súlyosságát tagadni

Videóban állította, hogy az egyik temesvári kórházban nincs is olyan sok koronavírusos beteg, miközben mellette sorakoztak a mentők.

Hirdetés

Vélhetően többször is átgondolják majd a megveszekedett járványtagadók, hogy a nyilvánosság előtt próbálják az alternatív valóságról szóló nézeteiket terjeszteni, miután egy temesvári férfi ellen álhírterjesztés miatt indult büntetőeljárás a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tények elferdítése miatt.

A Temes megyei rendőr-főkapitányság azt követően indított eljárást, hogy a férfi közösségi oldalán élő videóban jelentkezett be a koronavírusos betegeket kezelő temesvári Victor Babeș járványkórház udvaráról.

A férfi konkrétan arról próbálta követőit győzködni, hogy a járvány nem is annyira súlyos, a kórházban nincs is sok beteg, és az intenzív osztály sem zsúfolt.

Ehhez képest a kórház udvarán számos mentőautó sorakozott az élő videó közvetítése közben.

A férfi nem zavartatta magát, azt mondta, a mentők csak úgy vesztegelnek – miközben a járművekből folyamatosan szállították ki a frissen kórházba hozott betegeket.

Hirdetés

A férfi a jelek szerint küldetésszerűen űzi az álhírterjesztést, mert korábban

a temesvári, illetve az aradi megyei kórház udvaráról is hasonló videót közvetített.

Most azonban könnyen előfordulhat, hogy átértékeli az alternatív valóságértelmezéshez fűződő intim viszonyát, a rendőrség ugyanis arra hivatkozva indított ellene eljárást, hogy az általa terjesztett álhírek a nemzetbiztonságot veszélyeztetik.

Hirdetés