A nyugdíjasok után a diákságot is feldühítette Florin Cîțu pénzspórló válságkormánya

Ja és a közalkalmazottak is szívhatták ma a fogukat.

Hirdetés

Hevesen bírálja a Romániai Diákszervezetek Országos Szövetsége (ANOSR) Florin Cîțu miniszterelnököt, amiért az meg akarja nyesni a diákok utazási kedvezményeit.

A diákok ugyanis az utóbbi időben ingyen utazgathattak a CFR járatain, de Cîțut ez már szerintük évek óta zavarja. Most ő és Ludovic Orban PNL elnök is azt pedzegetik, hogy a 2021-es válságesztendőben bizony a kormány nem engedheti meg magának a diáksereg ingyen utaztatását.

A diákszövetségek szövetsége a közleményben azt is a miniszterelnök szemére veti, hogy a kormány felállása óta még nem volt idejük a diákok problémáival foglalkozni.

A kormány egyébként bepánikolhatott a tavalyi válságesztendő hatásaitól, mert most láthatóan minden emeleten a megszorítások elkötelezett híve lett. Mert például Ludovic Orban azt is nyilatkozta a kormánykoalíció hétfői ülése után, hogy idén senki ne álmodozzon nyugdíjemelésről, az majd csak 2022. január 1-jétől esedékes. A romániai nyugdíjtörvény jelenleg ugyanis egy zavaros folyamat eredményeképpen totálisan átalakulóban van, a kormányprogram pedig nem egyszeri nyugdíjemelést ír elő, hanem a nyugdíjpontok éves növelését az infláció hatásainak kiegyenlítésére.

Hirdetés

A lényeg az, hogy idén biztos nem lesz több az idősek pénze.

A közalkalmazottak sem úszták meg a spórolási rohamot: ők egyelőre az idei üdülési utalványukat vesztették el, de nagyon úgy fest a dolog, hogy jó pár pótlékról le kell még mondaniuk.

Hirdetés