A kicsikkel nem megy: magyar döntetlen Luxemburgban

Kolozsvárt nem érdekelte a megfiatalított román fociválogatott: 6840 néző látta a Szlovénia elleni vereséget.

Hirdetés

Míg a legnagyobbak a világbajnokságra készülnek, a többi válogatott edzőmeccseket játszik. Így tett az idén az angolokat és németeket is legyőző magyar csapat is, amely Luxemburggal kötött le felkészülési találkozót.

Szalai Ádám visszavonulása és Gulácsi Péter súlyos sérülése miatt ezúttal több új fiatal játékos is bekerült a magyar keretbe, a 19 éves Németh András alig nyolc perccel a becserélése után meg is lőtte első gólját, de győzni nem tudott Marco Rossi csapata, mert

a védelem a meccs elején és végén is bakizott.

Szalai-gól viszont most is volt, csak nem Ádám, hanem Attila fejelte. Számunkra pedig kiderült, hogy a Stade de Luxembourg belülről a Sepsi OSK Aréna ikertestvére.

A román válogatott a Kolozsvár Arénában, erősen foghíjas lelátók előtt fogadta Szlovéniát: négyszer kevesebben voltak, mint pár hete az U–CFR városi derbin. A foci is rosszabb volt, az első félidőben a szlovének lefocizták a pályáról a hazaiakat: 7-0 volt javukra a kaput találó lövések száma.

A második félidőre pedig hiába pörgött fel a román csapat, csak szépítenie sikerült, bár

Denis Drăguș szinte tökéletesen a vinklibe küldött lövése tényleg pazar volt.

Kolozsvári szempontból két CFR játékos számára marad emlékezetes a meccs, Cristi Manea gólpasszt adott, Claudiu Petrila pedig első felnőtt válogatott meccsét játszotta.

Hirdetés

Vasárnap, már a foci-vb nyitómeccse után, mindkét csapatnak újabb fellépése lesz: a magyarok Görögországot fogadják Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén, míg a románok Moldovába utaznak.

Felkészülési mérkőzések:

Luxemburg–Magyarország 2-2 (Rodrigues 6. – 11-esből, Curci 77., illetve Szalai 25., Németh 67.)

Románia–Szlovénia 1-2 (Drăguș 64., illetve Šeško 26., Šporar 31.)

Hirdetés