A hétvégi időjárás is az otthonmaradást pártolja majd

Ha már javallott nem kimenni a házból ezekben a járványos időkben.

Hirdetés

A már a kormányszintig is elérő koronavírus-járvány miatt amúgy is azt javallják a szakemberek, hogy aki teheti, inkább ne menjen emberek közé.

És az előttünk álló ünnepi hétvégén sok okunk nem is lesz arra, hogy kimozduljunk. Nem csak azért, mert az ünnepi rendezvényeket amúgy is lefújták, hanem azért is, mert az időjárás egyáltalán nem ünnepi arcát mutatja majd.

Sőt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) pénteki tájékoztatása szerint fokozatosan lehűl az idő, eső, havas eső, havazás várható hétfő reggelig. Erdélyben kiemelten lehet majd cidrizni: negatív tartományba süllyed a hőmérők higanyszála.

Péntekről szombatra virradóra a Dél-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban megerősödik a szél, a széllökések sebessége eléri a 70–100 kilométer/órát.

Szombaton 18 órától hétfőn 10 óráig megerősödik a szél, erőteljes lesz a lehűlés és vegyes csapadék várható.

Hirdetés

A szél időnként megerősödik a hegyekben, a Bánság déli tájain a széllökések sebessége eléri az 50–70 kilométer/órát.

A hőmérsékleti értékek hirtelen nagyot esnek, az ilyenkor megszokottnál hidegebb lesz. Vasárnapról hétfőre virradóra többnyire negatív hőmérsékleti értékek lesznek és hóharmat képződik, Erdély keleti részén pedig fagy várható.

És hogy még vidámabb legyen az előttünk álló időszak: az idő a hét elején is hideg marad, főként az éjszakai és a reggeli órákban, helyenként pedig hóharmat is lehet.

Mondjuk, ilyen körülmények között még jó is, hogy nem csábít a természetbe – vagy legalább a parkba, esetleg egy teraszra – a szikrázó, langymeleg márciusi napsütés.

Hirdetés