Bajnok!
Szerző: Boros Miklós
2019. július 13. szombat, 17:38
Először nyert egyéniben román teniszező a londoni füves pályás Grand Slam tornán.

Simona Halep nyerte a wimbledoni tenisztorna női egyes versenyét, miután a szombat délutáni döntőben 6:2, 6:2-re legyőzte az amerikai Serena Williamst. A 28 éves konstancai sportoló alighanem karrierje legváratlanabb sikerét aratta, hiszen védekező játékstílusához nem illik a füves pálya: eddig csupán egyszer, 2013-ban nyert ilyen borításon a hollandiai Rosmalenben.

Emellett eddig 2019-ben nem igazán ment neki, januárban elvesztette a világranglista első helyét, és egyetlen tornát sem nyert az év első felében. Wimbledonban is mindössze a hetedik favoritként indult, de az elmúlt két hét során rendkívül magabiztosan és egyre jobban játszott, hét meccsén mindössze egyetlen szettet vesztett – éppen a szintén román Mihaela Buzărnescu ellen, a második fordulóban.

A döntőben pedig élete legjobb játékával – ezt ő maga mondta a trófea átvétele után –, 57 perc alatt lemosta a pályáról minden idők legjobb női teniszezőjét, a 23 Grand Slam-tornát, közte hét Wimbledont nyerő Serena Williamst. Halep mindössze három ki nem kényszerített hibát vétett a fináléban Williams 25-jével szemben, és a gyengéjének számító adogatásban is hatékonyabb volt: négyszer elvette ellenfele adogatást, miközben egyszer sem vesztette el a sajátját.

Simona Halepnek ez volt az ötödik Grand Slam-döntője és második győzelme a tavalyi Roland Garros után. Wimbledonban román teniszező eddig csak párosban tudott győzni, Ilie Năstase háromszor (1970-ben és 1972-ben vegyes, 1973-ban férfi párosban), Horia Tecau pedig egyszer (2015-ben férfi párosban). A mostanában csak balhéival kitűnő Năastase egyesben kétszer is döntőbe jutott, de 1972-ben és 1976-ban is vesztett. A wimbledoni győzelem 2 983 748 dolláros pénzdíjat is jelent Halep számára, aki ezzel már több mint 33 milliót teniszezett össze profi karrierje során.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31985
Ilyen sem történik minden nap a kis erdélyi magyar politikai prérin.
Vajon mit tenne az ortodox egyház, ha a teniszcsillag történetesen görög-katolikus lenne?
A szerző szerint Románia lassan bekerül a szamárpadba, Magyarország és Lengyelország mellé. Igen ám, csak a mioritikus hazából hiányoznak az ütőképes politikusok.
Álorvosok után álbetegek – így élünk mi.
Ijesztő állapotokat fedett fel az idei Someș Delivery.
Gödrök, buldózerek, daruk és romok között nem lehet normálisan élni. Andrei Pleșu kiváló írása.
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.
Méltóságos és mioritikus hazai, továbbá demokratikus európai hölgyek és urak, most lehet mondani, hogy ebben a Romániában milyen szépen rendezték a kisebbségi ügyeket.
Mintha az utak végül összeesküdtek volna ellene.
Kolozsváron felvonultak az autóvilág kapitalista és kommunista dívái. A régiek. Az igaziak. Tessék, lehet ámuldozni.
Először nyert egyéniben román teniszező a londoni füves pályás Grand Slam tornán.
Enyhén javult a sikeresen vizsgázók országos aránya.
Az esélylatolgatáson kívül összefoglaljuk, mi változott a jó öreg Liga 1-ben.