Fotó: zi-de-zi.ro
(Le)lépés
papmeli
2019. június 11. kedd, 16:14
Elege lett, hogy pillanatnyi politikai alkuk mentén születnek a döntések.

Három év után lemondott mandátumáról Furó Judit, az RMDSZ marosvásárhelyi önkormányzati képviselője. A tanácsos a Facebookon jelentette be elhatározását, melyhez sokan gratuláltak neki. Azt állítja, hogy a frakcióban „pillanatnyi politikai szempontok szerint” hozzák a döntéseket, fittyet hánynak a szakmaiságra és mindarra, amit három éve a vásárhelyeiknek ígértek.

„A város jövőjét meghatározó fontos döntésekben mindig a politikai egyezségek, illetve olyan más szempontok domináltak, amelyek alkalmanként szakmailag is kifogásolható döntéseket eredményeztek” – írja, többek között a főtér új arculatának elfogadását említve.

Furó Judit azt állítja, elhatározásában az is közrejátszott, hogy szűk és tágabb környezetéből folyamatosan kap olyan visszajelzéseket, miszerint a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció túlságosan kiszolgálja a jelenlegi városvezetés érdekeit.

A hozzászólók egyetértettek véleményével és gratuláltak a döntéshez.

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.