Fotó: Tamás Sándor Facebook-oldala
Strázsa
gycsaba
2019. május 14. kedd, 21:21
Így akadályoznák meg a román emlékmű és parcella felavatását. Hajmeresztő tiltakozási akciót generált a botrány, az biztos.

Bár Constantin Toma, Dormánfalva polgármestere szombaton azt ígérte, nem tartják meg május 17-én az úzvölgyi katonatemető frissen kialakított parcellájának az avatási ünnepségét, a Magyar Polgári Párt (MPP) keddi közleményében bejelentette: 24 órán keresztül őrséget állnak majd a temetőben, hogy megakadályozzák a ceremóniát. Mivel éjszakázásról is szó van, Mezei János pártelnök azt javasolja a résztvevőknek, hogy vigyenek magukkal ennivalót, vizet és meleg ruhát.

A kezdeményezés egyébként nem eredeti, Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök már egy vasárnapi Facebook-bejegyzésében bejelentette: május 16-én este Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterrel a helyszínre megy és ott éjszakáznak, hogy reggel „jó gazdaként” fogadni tudják az avatásra készülőket.

Mezei János közleményében azt írja, „az erdélyi magyarság száz éves tapasztalata inti óvatosságra pártját”, nem hisznek a dormánfalvi elöljárónak, ezért vonulnak a helyszínre. „Meggyalázták őseink emlékét. Történelmünk meghamisításán dolgoznak. Magyarságunkban vérig sértettek, porig aláztak. Mi marad gyermekeinknek az ősi hagyatékból, ha mi karba tett kézzel szemlélődünk és csupán méltatlankodunk és magunkban háborgunk ebben a helyzetben?” – fogalmaz közleményében a pártelnök.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31167
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.