Fotó: Tamás Sándor Facebook-oldala
Strázsa
gycsaba
2019. május 14. kedd, 21:21
Így akadályoznák meg a román emlékmű és parcella felavatását. Hajmeresztő tiltakozási akciót generált a botrány, az biztos.

Bár Constantin Toma, Dormánfalva polgármestere szombaton azt ígérte, nem tartják meg május 17-én az úzvölgyi katonatemető frissen kialakított parcellájának az avatási ünnepségét, a Magyar Polgári Párt (MPP) keddi közleményében bejelentette: 24 órán keresztül őrséget állnak majd a temetőben, hogy megakadályozzák a ceremóniát. Mivel éjszakázásról is szó van, Mezei János pártelnök azt javasolja a résztvevőknek, hogy vigyenek magukkal ennivalót, vizet és meleg ruhát.

A kezdeményezés egyébként nem eredeti, Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök már egy vasárnapi Facebook-bejegyzésében bejelentette: május 16-én este Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterrel a helyszínre megy és ott éjszakáznak, hogy reggel „jó gazdaként” fogadni tudják az avatásra készülőket.

Mezei János közleményében azt írja, „az erdélyi magyarság száz éves tapasztalata inti óvatosságra pártját”, nem hisznek a dormánfalvi elöljárónak, ezért vonulnak a helyszínre. „Meggyalázták őseink emlékét. Történelmünk meghamisításán dolgoznak. Magyarságunkban vérig sértettek, porig aláztak. Mi marad gyermekeinknek az ősi hagyatékból, ha mi karba tett kézzel szemlélődünk és csupán méltatlankodunk és magunkban háborgunk ebben a helyzetben?” – fogalmaz közleményében a pártelnök.  

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.