Paradicsomi állapotok
béel
2019. április 14. vasárnap, 09:31
Eugen Teodorovici magyarázza a kormány bizonyítványát.

Igazából a polgárok érdekeit szolgálják azok az ellenőrzések, amelyek miatt feltorlódtak a határokon a zöldséget és gyümölcsöt szállító kamionok – próbált magyarázatot adni a forgalmazókat felháborító intézkedésre Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Teodorovici szombaton délután azzal védte a mundér becsületét, miután Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) nekiment a külföldi zöldségeknek és gyümölcsöknek, hogy nem csupán az adóhivatal ellenőrzi az országba belépni akaró szállítmányokat, hanem az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) is, amely mintát is vesz a termékekből, hogy megvizsgálja azok minőségét, eredetét, és azt, hogy a kísérő okmányok megfelelnek-e a valóságnak, valóban ott köt ki az áru, ahova a papírok szerint el kell jutnia.

A miniszter szerint ugyanis  a gyümölcsöt és zöldséget forgalmazó cégek az adócsalások 60 százalékát az Európai Unióból származó termékek behozatalakor követik el. A kísérő okmányokban ugyanis gyakran az szerepel, hogy az áru csupán átutazik az országon, ám valójában Romániában rakodják le.

A vámőrség szerint a vizsgálatoknak amúgy semmi közük Dragnea beszólásához, Aurelian Constantinescu, a vámőrség helyettes vezetője azt mondja: az ilyen vizsgálatok már régóta tervben vannak.

Ő is arról beszélt, hogy a zöldség- és gyümölcsszállítmányok adóügyi szempontból „kiemelt kockázatot hordoznak”, ők is ellenőrzik, hol rakodják le a szállítmányokat, ráadásul az is indokolja a fokozott ellenőrzést, hogy egyes szállítmányok veszélyes övezetekből érkeznek. Például Iránból jön petrezselyem és kapor is.

Azt nem pontosította, hogy mitől kiemelten veszélyes az iráni petrezselyem, például fennáll-e a kockázata, hogy egy közel-keleti gyökérzöldség iszlamista támadást hajtson végre, de ha ők mondják, el kell hinnünk, hogy kiemelten oda kell rá figyelni.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30790
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.