Paradicsomi állapotok
béel
2019. április 14. vasárnap, 09:31
Eugen Teodorovici magyarázza a kormány bizonyítványát.

Igazából a polgárok érdekeit szolgálják azok az ellenőrzések, amelyek miatt feltorlódtak a határokon a zöldséget és gyümölcsöt szállító kamionok – próbált magyarázatot adni a forgalmazókat felháborító intézkedésre Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Teodorovici szombaton délután azzal védte a mundér becsületét, miután Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) nekiment a külföldi zöldségeknek és gyümölcsöknek, hogy nem csupán az adóhivatal ellenőrzi az országba belépni akaró szállítmányokat, hanem az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) is, amely mintát is vesz a termékekből, hogy megvizsgálja azok minőségét, eredetét, és azt, hogy a kísérő okmányok megfelelnek-e a valóságnak, valóban ott köt ki az áru, ahova a papírok szerint el kell jutnia.

A miniszter szerint ugyanis  a gyümölcsöt és zöldséget forgalmazó cégek az adócsalások 60 százalékát az Európai Unióból származó termékek behozatalakor követik el. A kísérő okmányokban ugyanis gyakran az szerepel, hogy az áru csupán átutazik az országon, ám valójában Romániában rakodják le.

A vámőrség szerint a vizsgálatoknak amúgy semmi közük Dragnea beszólásához, Aurelian Constantinescu, a vámőrség helyettes vezetője azt mondja: az ilyen vizsgálatok már régóta tervben vannak.

Ő is arról beszélt, hogy a zöldség- és gyümölcsszállítmányok adóügyi szempontból „kiemelt kockázatot hordoznak”, ők is ellenőrzik, hol rakodják le a szállítmányokat, ráadásul az is indokolja a fokozott ellenőrzést, hogy egyes szállítmányok veszélyes övezetekből érkeznek. Például Iránból jön petrezselyem és kapor is.

Azt nem pontosította, hogy mitől kiemelten veszélyes az iráni petrezselyem, például fennáll-e a kockázata, hogy egy közel-keleti gyökérzöldség iszlamista támadást hajtson végre, de ha ők mondják, el kell hinnünk, hogy kiemelten oda kell rá figyelni.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30790
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.
Mintha az utak végül összeesküdtek volna ellene.
Kolozsváron felvonultak az autóvilág kapitalista és kommunista dívái. A régiek. Az igaziak. Tessék, lehet ámuldozni.
Először nyert egyéniben román teniszező a londoni füves pályás Grand Slam tornán.
Enyhén javult a sikeresen vizsgázók országos aránya.
Az esélylatolgatáson kívül összefoglaljuk, mi változott a jó öreg Liga 1-ben.
Nagyon úgy néz ki, ellenlábas nélkül maradt az európai főügyészi tisztségért zajló küzdelemben.
Tűzoltónak állhat a szebbik nem!
Úgy tűnik, a két világháború közötti román aranykor hiába fénylik annyira a jelenből visszatekintve. Gazdasági fejlődés szintjént például Magyarország rávert. Akkor is.
Tovább folyik a román szerecsen mosdatása. És nem túl éleselméjűen.
És hadd tegyük hozzá: a kolozsvári Sapientia filmes csapata irtó jó munkát végzett.
Már nem tudjuk követni, hogy kinek a közbenjárására, de lehet, hogy nem is fontos.