Illusztráció | Fotó: Pixabay
Kampánylecsó
Timi
2019. április 13. szombat, 19:59
Második napja, hogy az ország határátkelőinél rostokolnak a gyümölcsöt és zöldséget szállító teherautók.

Óriási kamionsorok torlódtak fel az ország összes határátkelőhelyénél azt követően, hogy az Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) rászállt az import zöldségeket és gyümölcsöket beszállító teherautókra. Az ANAF az összes szállítmány iratát ellenőrzi, ami rendkívül lelassítja az érintett teherautók számára a határátlépést.

A sofőrök türelmét próbára tevő akció kapcsán a romániai üzletláncok egyesülete (AMRCR) arra figyelmeztet, hogy a szállítmány könnyen tönkre megy a várakoztatás miatt, óriási károk keletkezhetnek, és az is megtörténhet, hogy húsvétra üresen maradnak a nagy bevásárlóközpontok zöldségeknek és gyümölcsöknek fenntartott polcai, kamrái. Az intézkedés, meglehet, sérti az EU tagállamai közötti szabadkereskedelmi megállapodását.

Az ANAF csütörtökön jelentette be, hogy országos szinten ellenőrzéseket tart a zöldség- és gyümölcsbehozatallal kapcsolatos törvénytelenségek kiszűrése érdekében. Előzőleg Liviu Dragnea PSD-elnök figyelmeztette az összes illetékes állami szervezet vezetőjét, hogy amennyiben nem állítják meg a zöldségek és gyümölcsök „csempészetét”, akkor búcsút inthetnek a munkájuknak.

Dragnea a PSD kampánygyűlésén is beszélt arról, hogy rossz minőségűek az üzletekben található zöldségek és gyümölcsök, a kormány nem tűrheti, hogy a külföldi vállalatok megalázzák a románokat, és agyonvegyszerezett élelmiszerekkel mérgezzék gyerekeiket.

„Amikor kijut majd a mi ízletes, egészséges gyümölcsünk és zöldségünk a Nyugatra, elsőként fog elkelni. Vajon örülnek, vagy haragszanak majd érte odakint? Haragudni fognak, jóemberek” –  fogalmazott pénteken Dragnea.

A kamionok elleni hadjáratból úgy tűnik, komolyan is gondolta, amit mondott. Már csak az a kérdés, hogy ennek mi lesz az ára és vajon nem-e a fogyasztók fogják megfizetni?

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30789
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.