Illusztráció | Fotó: Pixabay
Kampánylecsó
MTímea
2019. április 13. szombat, 19:59
Második napja, hogy az ország határátkelőinél rostokolnak a gyümölcsöt és zöldséget szállító teherautók.

Óriási kamionsorok torlódtak fel az ország összes határátkelőhelyénél azt követően, hogy az Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) rászállt az import zöldségeket és gyümölcsöket beszállító teherautókra. Az ANAF az összes szállítmány iratát ellenőrzi, ami rendkívül lelassítja az érintett teherautók számára a határátlépést.

A sofőrök türelmét próbára tevő akció kapcsán a romániai üzletláncok egyesülete (AMRCR) arra figyelmeztet, hogy a szállítmány könnyen tönkre megy a várakoztatás miatt, óriási károk keletkezhetnek, és az is megtörténhet, hogy húsvétra üresen maradnak a nagy bevásárlóközpontok zöldségeknek és gyümölcsöknek fenntartott polcai, kamrái. Az intézkedés, meglehet, sérti az EU tagállamai közötti szabadkereskedelmi megállapodását.

Az ANAF csütörtökön jelentette be, hogy országos szinten ellenőrzéseket tart a zöldség- és gyümölcsbehozatallal kapcsolatos törvénytelenségek kiszűrése érdekében. Előzőleg Liviu Dragnea PSD-elnök figyelmeztette az összes illetékes állami szervezet vezetőjét, hogy amennyiben nem állítják meg a zöldségek és gyümölcsök „csempészetét”, akkor búcsút inthetnek a munkájuknak.

Dragnea a PSD kampánygyűlésén is beszélt arról, hogy rossz minőségűek az üzletekben található zöldségek és gyümölcsök, a kormány nem tűrheti, hogy a külföldi vállalatok megalázzák a románokat, és agyonvegyszerezett élelmiszerekkel mérgezzék gyerekeiket.

„Amikor kijut majd a mi ízletes, egészséges gyümölcsünk és zöldségünk a Nyugatra, elsőként fog elkelni. Vajon örülnek, vagy haragszanak majd érte odakint? Haragudni fognak, jóemberek” –  fogalmazott pénteken Dragnea.

A kamionok elleni hadjáratból úgy tűnik, komolyan is gondolta, amit mondott. Már csak az a kérdés, hogy ennek mi lesz az ára és vajon nem-e a fogyasztók fogják megfizetni?

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30789
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.
Mintha az utak végül összeesküdtek volna ellene.
Kolozsváron felvonultak az autóvilág kapitalista és kommunista dívái. A régiek. Az igaziak. Tessék, lehet ámuldozni.
Először nyert egyéniben román teniszező a londoni füves pályás Grand Slam tornán.
Enyhén javult a sikeresen vizsgázók országos aránya.
Az esélylatolgatáson kívül összefoglaljuk, mi változott a jó öreg Liga 1-ben.
Nagyon úgy néz ki, ellenlábas nélkül maradt az európai főügyészi tisztségért zajló küzdelemben.
Tűzoltónak állhat a szebbik nem!
Úgy tűnik, a két világháború közötti román aranykor hiába fénylik annyira a jelenből visszatekintve. Gazdasági fejlődés szintjént például Magyarország rávert. Akkor is.
Tovább folyik a román szerecsen mosdatása. És nem túl éleselméjűen.
És hadd tegyük hozzá: a kolozsvári Sapientia filmes csapata irtó jó munkát végzett.
Már nem tudjuk követni, hogy kinek a közbenjárására, de lehet, hogy nem is fontos.