Döbbenetes: az ügyészség nem hajlandó többé foglalkozni a váradi zászlógyújtogatás ügyével

Mert nem tekintik közérdeknek a magyar lobogó ellen irányult támadás kivizsgálását és megbüntetését. Így élünk mi.
Hirdetés

Egészen elképesztő választ kapott az ügyészségtől az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), melynek képviselői arra voltak kíváncsiak, a hatóságok hol tartanak a december 30-án történt incidens kivizsgálásával, amikor egy fiatal lány megpróbálta felgyújtani az RMDSZ Bihar megyei székházára kitűzött magyar zászlót a Fekete Sas Palotában. A rongálást – mint ismeretes – egy fiatalembernek sikerült megakadályoznia, aki felvételt is készített a történtekről.

A korábban feljelentést is tevő EMNP az ügyészségtől azt a választ kapta, hogy

a nyomozást beszüntették, nem indítanak semmiféle eljárást közösség elleni izgatás miatt, mert a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján úgy vélik, a szóban forgó cselekményt nem látta senki,

azt a két fiatalt kivéve, akik eltávolodtak az elkövetőtől az eset közben – tájékoztat a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az EMNP.

Ez már csak azért is furcsa, mert a videón jól látszik, hogy a környéken többen is voltak. „Függetlenül attól, hányan látták a zászlóégetés kísérletét, egy közösségi jelkép nyilvános megrongálása akkor is a közösség ellen elkövetett cselekménynek minősül” – mutat rá Csomortányi István, a néppárt országos elnöke.

Itt tartunk most. 

Hirdetés