Fotó: Ștefan Mandachi
Mi a pálya?
papmeli
2019. március 10. vasárnap, 10:58
Ştefan Mandachi szerint nem igaz, hogy illegálisan építkezett.

Valamennyi engedély, a teljes dokumentáció megvan Moldva első, egyméteres autósztrádájára, állítja Ştefan Mandachi seceavai üzletember, és igény esetén kész a média rendelkezésére bocsátani. Az üzletember szerint a helyi hatóságok azon vádja sem igaz, hogy nem a saját területére öntötte volna az aszfaltcsíkot, állítja: a telek 2014 óta a tulajdona.

Az üzletember a Románia autópályákat akar (România vrea autostrăzi) Facebook-oldalon közzétett bejegyzésében Bosanci polgármesterének, Neculai Mironnak a vádjaira reagált.

Ez azt állította, hogy a „sztrádaépítés” építési engedély nélkül történt, és a Suceava Fălticeni felőli kijáratától négy kilométerre található terület nem is Mandachi, hanem egy hozzátartozójának a tulajdona.

A sztrádát március 15-én 15 órakor avatja fel az építtető, akinek cégei és szimpatizánsai 15 perces munkabeszüntetéssel tiltakoznak a romániai sztrádamizéria ellen.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.