FIGHT!
gycsaba
2019. február 20. szerda, 19:36
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.

Több mint valószínű, hogy az országnak egy ideig még nem lesz költségvetése 2019-re, Klaus Iohannis ugyanis valószínűleg visszaküldi a parlamentnek a tervezetet újbóli felülvizsgálatra. Legalábbis erre enged következtetni az államfői hivatal szóvivőjének a szerdai nyilatkozata: Mădălina Dobrovolschi egyenesen amatőr fércmunkának nevezte a büdzsé tervezetét, amely komoly veszélybe sodorhatja a román gazdaságot, mivel alapos szakmai egyeztetések nélkül csusszant át a parlamenten.

A szóvivő megjegyezte, a tervezet – amely az államfői hivatal szerint tovább hizlalhatja a Szociáldemokrata Párt (PSD) kamarilláját – elve három hónapos késéssel került az államelnök asztalára, kihirdetésre. Iohannisék álláspontja szerint a tervezet hemzseg a túlzottan optimista számoktól, és egyértelműen bizonyítja a kormánypárt felelőtlenségét.

A PSD a hivatalos Facebook-oldalán reagált a szóvivő bírálataira: szokás szerint megjegyzik, hogy Iohannis akadályozni próbálja az ország fejlődését anélkül, hogy lett volna egyetlen konstruktív ötlete az elmúlt időszakban. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30019
Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.