Volt? Nem volt?
Szerző: Mihai Vacariu
2019. február 11. hétfő, 19:05
Amikor egy miniszterelnök asszony mellbedobással győzi meg a tárgyalópartnereit.

Amikor megláttam a neten néhány fényképet az Európai Unió hivatalosságaival találkozó, lyukacsos ruhába öltözött Dăncilă asszonyról, előbb jól megdörzsöltem a szemeimet,

majd felkiáltottam, mint a paraszt a zsiráf láttán: Ilyen nincs!

És tényleg úgy hiszem, hogy nincs. Még mindig meggyőződésem, hogy vicces internetezők mémje, akik, azt hiszem, minden határt átléptek. Lehet viccelődni és gúnyolódni a kormányzóink és politikusaink rovására, de azért mindennek van határa. Olyan emberekről van szó, akik egy (európai!) országot irányítanak, ők képviselik Romániát és a román népet, méghozzá Brüsszelben és mindenféle rosszakarók gúnyt űznek őuraságaikból a neten.

Szintén ezek a rosszakarók gyártottak mindenféle buherált fényképet a hölgyről: hol Miss Piggy volt, hol más állatocska, hol mit tudom milyen hajkoronája volt és így tovább. Ezek még úgy, ahogy elmentek, de ismétlem: ezzel a lyukacsos ruhájú Dăncilă asszonyt ábrázoló képpel tényleg túlzásba estek. Jó emberek, azért arra is gondoljatok, hogy a miniszterelnök asszonynak is van férje, családja, rokonai, barátai –

mit fognak mondani, ha meglátják róla ezeket a képeket? És mit gondol majd a nép?

Tudják meg, hogy egy pillanatig úgy gondoltam, a képek valódiak, mert megjelentek mindenfelé és ha jól emlékszem, még egy videót is láttam, de a mai technológiával bármit megcsinálhat az ember! Így hát újra azt mondtam magamban: Ilyen nincs!

Be kell vallanom, hogy jelentéktelenségemben még az a gondolat is átfutott a fejemen, hogy Dăncilă asszony azért vette magára azt a ruhát, mert Liviu úr ezt kérte tőle! Mintha látnám is, ahogy a hölgynek mondja: „Vedd fel, kérlek, Viorica, azt a lyukacsos ruhát, mert így majd jól rákoppinthatsz azoknak az EU-soknak az orrára, hogy ne üssék bele a mi dolgainkba! Bánjunk mi is úgy velük, ahogy ők velünk, a fene egye meg!” A hölgy meg azt válaszolja: „Ha így mondta Liviu úr, akkor így kell lennie!”

És hogy a vallomás teljes legyen, kezdtem arra gondolni, hogy ez a (valójában rosszmájú) feltételezés nagyon is hihető, tekintettel arra, hogy Liviu urat, szintén rosszmájúan, „Bolyhos”-nak nevezik! Talán Liviu úr a bolyhos ruhácskákat szereti, vagy ki tudja!

Persze azonnal elhessegettem az ilyenfajta gondolatokat és azt mondtam, hogy ez nem lehetséges, és

vagy az internetezők, vagy a multik, talán a bankok csinálták az egészet,

mert amúgy is megbántódtak a minap, vagy ha egyikük sem, akkor biztos Iohannis vagy Soros volt. Feltétlenül!

Hova jutottunk!

Már csak az hiányzott volna, hogy ezek Tudorel Toader miniszter úrról csináljanak mindenféle fényképeket és filmecskéket, bohóc szerepben, és mindenféle szavakat adjanak a szájába, hogy nem ő váltotta le Kövesit, hanem szintén Iohannis elnök és más hasonlókat. És, hogy teljes legyen a kínálat, még a belügyminiszter asszonyt is – hogy is hívják? aha, igen, Carmen Dan asszony – mindenféle nevetséges helyzetbe állíthatták volna, hol azt mondva, hogy napirendre tűzte a Schengenes ügyet, hol azt, hogy azok az EU-sok tagadták és így tovább, és így tovább.

Zárásul: azt hallom, hogy a neten keringő legutóbbi hülyítés az, hogy szintén ezek az EU-sok állítólag azt mondták, hogy Románia növekedési rátája 2019-re csak 3,8 százalék lesz és nem 5,5 százalék, amennyivel a kormányunk számol, az inflációs ráta pedig 3,3 százalék lesz és nem 2,8 százalék, ahogy a Dăncilă-kormány reméli!

Világos: ebben a hazácskában már nyugodt körülmények között sem lehet dolgozni!

És mégis, egy kérdés nem hagy nyugton: mi van, ha az a lyukacsos ruha tényleg létezett?! Nevetünk mi, viccelődünk, de – persze – maradunk a helyünkön!

Hülye egy komédia!


Az alcímeket a szerkesztőség adta.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29894
Ilyen sem történik minden nap a kis erdélyi magyar politikai prérin.
Vajon mit tenne az ortodox egyház, ha a teniszcsillag történetesen görög-katolikus lenne?
A szerző szerint Románia lassan bekerül a szamárpadba, Magyarország és Lengyelország mellé. Igen ám, csak a mioritikus hazából hiányoznak az ütőképes politikusok.
Álorvosok után álbetegek – így élünk mi.
Ijesztő állapotokat fedett fel az idei Someș Delivery.
Gödrök, buldózerek, daruk és romok között nem lehet normálisan élni. Andrei Pleșu kiváló írása.
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.
Méltóságos és mioritikus hazai, továbbá demokratikus európai hölgyek és urak, most lehet mondani, hogy ebben a Romániában milyen szépen rendezték a kisebbségi ügyeket.
Mintha az utak végül összeesküdtek volna ellene.
Kolozsváron felvonultak az autóvilág kapitalista és kommunista dívái. A régiek. Az igaziak. Tessék, lehet ámuldozni.
Először nyert egyéniben román teniszező a londoni füves pályás Grand Slam tornán.
Enyhén javult a sikeresen vizsgázók országos aránya.
Az esélylatolgatáson kívül összefoglaljuk, mi változott a jó öreg Liga 1-ben.