Mire kerestünk rá a leggyakrabban idén az interneten?

Elég sokat megtudhatunk a romániai lakosok szörfözési szokásairól a leggyakoribb keresések alapján.
Hirdetés

Ha tetszik, ha nem, attól a pillanattól kezdve, hogy megnyitjuk a böngészőnket, nyomot hagyunk magunk után a világhálón, ami fontos információkkal szolgál arról, hogy éppen mi foglalkoztatja egy adott ország területén élő embereket. A Google Trendsen áttekinthető, hogy aktuálisan melyek a legnépszerűbb kulcsszavak, például december elsején a centenárium vitte a prímet Romániában, sőt, az első nyolc helyen ezzel kapcsolatos keresések szerepelnek (leszámítva a november 30-án meghalt idősebb George Bush volt amerikai elnököt és egy román könnyűzenei énekesnőt).

A SEOlium ügynökség kielemezte az elmúlt tíz hónap adatait egy listát állítva fel a leggyakoribb keresésekről.

Eszerint az első és a harmadik helyen is a fordítás szó szerepel két különböző formában: translare az első és traducere a harmadik. A második helyen az időjárás szó szerepel négy milliós kereséssel, míg a negyedik a szabadság szó (1 millió keresés).

A többi keresés a romániai átlag érdeklődési körét írja le, így nem hiányozhatnak a Top 10-ből a horoszkópok, a bulvár-, a közéleti és a sporthírek, mint ahogy a lottószámok vagy az online játékok sem. A valóságra is sokan kíváncsiak, 550 ezren kerestek rá, az nem derül ki, hogy pontosan mire is voltak kíváncsiak a felhasználók, amikor ezt a szót bepötyögték a keresőbe. A listából talán csak az elefánt szó lóg ki, 368 ezres kereséssel, ami még a szex (165 ezres keresés) szót is megelőzte. Olvasónk jelezte, előbbi valószínűleg egy webáruház neve miatt kerülhetett bele a top 20-ba. 

Ki gondolta volna?

Hirdetés