Atyaég! A szenátorok máris elköltötték az idei külföldi utakra szánt pénzt

Mi lesz így velük? És velünk?
Hirdetés

Ha másban nem is, egy dologban biztosan nagyon jók a bukaresti szenátorok: a pénzköltésben. A szenátus házbizottsága legutóbbi, október 15-i ülésének jegyzőkönyvéből kiderül, hogy a felsőházi honatyák máris felélték szinte az összes pénzt, amit az idei költségvetésben a külföldi utakra különítettek el.

A szomorú tényre az RMDSZ-es Tánczos Barna hívta fel a figyelmet, aki háznagyi minőségében szembesítette kollégáit a felsőház sanyarú anyagi helyzetével.

Ez már csak azért is szép teljesítmény, mert az idei évre a tavalyihoz képest megduplázták a külföldi utakra elkölthető összeget. Mint kiderült, idén 2 070 000 lejből utazhattak a szenátorok keresztül-kasul a világban, míg tavaly ez az összeg csupán 1 000 000 lej volt, tavalyelőtt pedig 900 000.

Călin Popescu Tăriceanu házelnök levonta a következtetést: akkor a továbbiakban vissza kell fogni a külföldi utakat. Tánczos megnyugtatott mindenkit: az RMDSZ szenátorai idén már nem utazgatnak.

Gabriela Creţu, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátora ekkor jelezte: a nagyobb mértékű költekezés annak is betudható, hogy idén július elsejétől elkezdődött a jövő év január elsejétől esedékes román uniós elnökség parlamenti előkészítése, ami miatt többször kellett külföldre utazni.

Hirdetés

Tánczos Barna ennek nyomán két megoldást vázolt fel: vagy csak az EU-tagállamokba utaznak, illetve csakis az elnökség előkészítésével kapcsolatos eseményekre, vagy más források átcsoportosításával a tavalyi 2,5-szörösére növelik a külföldi kiküldetésekre szánt költségvetést.

Kíváncsian várjuk, melyik megoldás mellett döntenek majd.

Hirdetés