A szamuráj levelei 3.
Szerző: Kamikaze Harakiri
2018. október 9. kedd, 15:35
Vagyis: meddig nézik még bunkó, konzervatív seggfejeknek a székelyeket?

Császárom megbízásából én is figyelemmel követettem a legutóbbi romániai népszavazást. Nem az én kompetenciám eldönteni, hogy Császárom miért szimpatizál a székelyekkel, mindenesetre megyékre lebontva kérte a népszavazás eredményét. Közöltem hát vele a tényeket, miszerint Kovászna és Hargita leghátul kullog a sorban.

Sőt, azt is közöltem vele, hogy az egyik romániai ellenzéki párt szerint „Románia megérkezett a XXI. századba”. Császárom válasza lakonikus volt: „Elnézve a megyei lebontást: Székelyföld már a XXIV. században tart. Hol késik hát Székelyföld dicsérete?”

Nem tisztem magyarázni Császárom véleményét, de szerintem arra gondolhatott, hogy progresszív barátainknál mindezideig a székelyek voltak a legbunkóbb, legkonzervatívabb seggfejek. Össznépileg. Nyilván, Császárom se hülye, hogy címlapokra kívánkozó dicshimnuszt várjon el a jófej-haladó székelyekről. Mindössze arra gondolhatott, hogy ha (ad absurdum) ötven százalékos lett volna a székelyföldi részvétel a népszavazáson, akkor ma progresszív barátaink írásaitól lennének hangosak a címlapok, hogyaszongya: milyen bunkó, konzervatív seggfejek a székelyek. Össznépileg.

Miközben Császárom is tudja, hogy se ez (vagyis hogy a székelyek a legbunkóbb-legkonzervatívabb… stb.), se ez (vagyis hogy a székelyek a legjobb-leghaladóbb… stb.)  nem igaz. Legalábbis „össznépileg”.

Furcsa humora van az én Császáromnak. De hát ő a Császár…

comments powered by Disqus
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.