Voks populi
béel
2018. szeptember 23. vasárnap, 11:20
Egy belső használatra készült felmérés szerint enyhén szólva sem népszerű a polgárok körében a PSD első embere, Liviu Dragnea.
Nagyot bukna a kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD), ha a tisztségében a hétvégén megerősített, több büntetőeljárásban is érintett jelenlegi pártelnökkel, Liviu Dragneával vágna neki a jövő évi államfőválasztásnak.
 
A Digi 24 hírcsatorna bemutatott egy belső használatra készült, kiszivárogtatott felmérést, amellyel Adrian Țuțuianu PSD-alelnök a párt országos végrehajtó bizottságának pénteki ülésén azt próbálta indokolni, miért kell eltávolítani a párt éléről Dragneát.
 
Mint kiderült, míg a párt a népszerűségvesztés ellenére még mindig 30 százalék közötti eredményen áll, a pártelnök támogatottsága ettől enyhén szólva is elmarad.
 
A szeptember 1. és 10. között készült felmérés szerint ha most vasárnap lenne az államfőválasztás első fordulója, az első helyen Klaus Iohannis jelenlegi elnök végezne az élen 25 százalékkal.
 
A második helyezett a kisebbik kormánypárt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu lenne 13 százalékkal, a harmadik Laura Codruța Kövesi, a korrupcióellenes ügyészség nemrég leváltott főügyésze 10, a negyedik Dacian Cioloș volt miniszterelnök 7 százalékkal.
 
És csak most következik Dragnea, akire a válaszadók 4 százaléka voksolna.
 
A listán amúgy ott van Kelemen Hunor is – az RMDSZ elnöke 1 százalékot kapna az első fordulóban.
 
A felmérés szerint Klaus Iohannis a második fordulóban is legyőzné ellenjelöltjét. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28240
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.