Illusztráció
I am back!
szabot
2018. szeptember 22. szombat, 12:39
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.

A család alkotmányos meghatározásának módosítását célzó népszavazás után átalakítják a kormányt – közölte Liviu Dragnea a Szociáldemokrata Párt elnöke péntek esti országos végrehajtó bizottsági ülése után. A maratoninak bizonyult ülésen megtárgyalták a párt bukaresti vezetői által aláírt, Dragnea lemondását kérő nyílt levelet, és mindenki elégedetten távozott:

  • Dragnea azért, mert bizalmi szavazást kért, és nagy többséggel megnyerte;
  • a renitens pártvezetők pedig azért, mert állításuk szerint végre őszinte megbeszélés zajlott a pár döntő fórumán.
Viorica Dăncilă kormányfő már elkezdte a miniszterek tevékenységének kiértékelését, és a referendum után újabb végrehajtó bizottsági ülést tartanak, amelyen eldől majd, hogy a kormány szociáldemokrata párti tagjai közül ki marad meg tisztségében, és ki nem, mondta a pártelnök Dragnea, akinek elsősorban a miniszterek kommunikációs készségeivel van baja. 
 
Ezentúl csak olyan minisztereket fognak kinevezni, ígérte, akiknek jók a kommunikációs képességeik. „Ez nem amolyan hóbort, hanem a kormány minden tagjának kötelessége tájékoztatni az állampolgárokat a saját területén kifejtett tevékenységéről. Ha nem tud jól kommunikálni, akkor véleményem szerint nem maradhat a kabinetben. A rejtőzködő, sajtótól félő miniszterek, akik félnek a műsorokban való szerepléstől, nem lehetnek a kormány tagjai” – jelentette ki a pártelnök, hozzátéve, hogy ő maga többé nem akar a miniszterek szóvivője lenni. 
 
Viorica Dăncilă kormányfőről Dragnea azt mondta: „kiegyensúlyozott, lojális és becsületes hölgynek” tartja, aki a kormány és a parlamenti többség megőrzésén dolgozik. „Továbbra is teljes támogatásomat élvezi” – szögezte le.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28234
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.