Kirúgta a Tarom az ittas szerelőjét

Azt állítják, nem engedték gépközelbe aznap, amikor részegen jelent meg a munkahelyén.
Hirdetés

Elbocsátotta a Tarom állami légivállalat azt az alkalmazottját, aki július 24-én ittas állapotban jelent meg a munkahelyén – közölte pénteken a légitársaság az Agerpres hírügynökséggel.

A Tarom közleménye szerint a műszaki osztály alkalmazottja egyik repülőnél sem végzett munkát aznap, és az ellenőrzések során megbizonyosodtak, hogy a Tarom egyetlen gépe esetében sem sérültek a biztonsági szabályok. Az alkalmazott engedélyét már másnap bevonták, és azóta nem fejtett ki semmiféle tevékenységet a légitársaságnál – szögezi le a vállalat, amely szeptember elsejei hatállyal szerződést bontott a szóban forgó személlyel.

A közlemény azt is leszögezi, hogy a Tarom gépeit nem egy személy, hanem egy egész műszaki csapat ellenőrzi. „A iaşi-i eset sajnálatos, és nem jellemző a Tarom műszaki osztályára. Mi több, a Tarom társaság a lehető leggyorsabban intézkedett egyrészt annak kiderítésére, hogy milyen tevékenységeket fejtett ki volt alkalmazottunk, másrészt hogy megszüntesse a munkaviszonyt a szóban forgó alkalmazottal. A Tarom zéró tolaranciát mutat az ilyen esetekkel szemben” – olvasható a légitársaság közleményében.

Az egyik szerelő ittas állapotáról a reptér egyik felügyelője készített jelentést. A jelentés szerint a szerelő botrányt okozott, erőszakoskodott a személyzet többi tagjával, és a határőrök közbelépésére volt szükség a botrány és a szerelő lecsillapításához. A reptéren kívülre kísérték, de az illető tíz perc múlva visszatért. Aznap nem engedték gépközelbe, másnap bevonták az engedélyét.

Hirdetés