Átment az Untold-úthenger a Sétatéren, ez maradt utána (FOTÓK)

Végre újra birtokukba vehetik a kolozsváriak a Sétateret. Pár hónapba még biztosan beletelik, míg visszanyeri korábbi pompáját.
Hirdetés

Még csak három napja ért véget a több mint 350 ezer fesztiválozót megmozgató Untold Fesztivál a kolozsvári Sétatéren, senki sem várhatja el azt, hogy máris olyan állapotban legyen a kedvelt pihenőövezet, mint azelőtt. Ehhez képest a fesztivál épület- és arculatelemeinek java részét elbontották már, látszik, hogy dolgoznak a maradék elhordásán is. A kerítéseket is szétszedték, már csak az Aréna és az Új Sportcsarnok előtti placc maradt lezárva, ahol gőzerővel dolgoznak még a munkások.

A placc egyelőre még le van zárva, akárcsak a Szamos melletti út

A köztisztaságiak is megkezdték a park rendbetételét, a legnehezebb dolguk az építéskor/bontáskor használt gépjárművek keréknyomainak eltüntetésével és az újrafüvesítéssel lesz. Ez utóbbinak elég komoly költségvonzata van, minden bizonnyal erről – akárcsak a tavaly – a szervezők gondoskodnak. Tavaly mintegy 300 ezer lejt szántak a park rendbetételére, az elhasználódott szemeteskukák, padok, villanyoszlopok cseréjére és az Arénában keletkezett károk kiküszöbölésére.

A fesztiválmentes helyeken épen maradt a gyep (baloldali fotó), máshol így néz ki (jobboldali fotó) 

A sporthotel melleti tér „elsivatagosodott”

Még folyamatban a bontás: itt éppen egy pult maradványa látható

Hirdetés

A köztisztaságiak is végzik a dolgukat a park egész területén

Pár hónapba még biztosan beletelik, míg a park visszanyeri régi pompáját, szóval csak türelem, polgártársak, türelem.   

 

Hirdetés