Az érmellékiek is megcsodálhatják idén Szent István virágkoronáját

Debrecenbe kéne menni… vagy a cívis város jön el hozzánk. Nagyvárad után az Érmellékre is.
Hirdetés

Mikor máskor, mint a híres Debreceni Virágkarnevál idején, melyet immár évek óta a határ innenső oldalára, Nagyváradra is importálnak. Az idei rendezvény azonban minden eddiginél különlegesebb lesz, ugyanis a két testvérváros mellett az Érmellékig, Bihardiószegig, illetve Esztergom után a felvidéki Királyselmecig is eljutnak a virágkocsik.

Erről szerdai debreceni sajtótájékoztatójukon számoltak be a szervezők, amelyen a romániai partnerek, a Bihar megyei, nagyváradi és bihardiószegi önkormányzat képviselői is jelen voltak. Elhangzott, hogy a virágkarnevál kocsijai idén 13. alkalommal kelnek át a határon és jutnak el Nagyváradra.

A nemzeti ünnepet követő napon, augusztus 21-én öt virágkocsit csodálhatnak a bihari megyeszékhely lakói. Ezek egyike a két város közös kocsija, mely a kultúrát, a debreceni és a váradi színház homlokzatát ábrázolja, de idén először Hajdú-Bihar és Bihar megye is készít közös kreációt. A debreceni Aquatikum és a Fórum kereskedelmi központ kocsijai mellett a nemzeti ünnep jelentőségét, Szent István koronáját és a koronázási jelvényeket ábrázoló virágkocsi is eljut a határ innenső oldalára.

A Közép-Európa legfontosabb fesztiváljai között jegyzett Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-21. között zajlik, a pár nap alatt mintegy ötven program várja az érdeklődőket. Az említett öt virágkocsi 21-én Nagyváradon, míg 22-én Bihardiószegen lesz megcsodálható.

Hirdetés