Egy román divattervező így képzeli el a centenáriumi év férfimódiját

Az egészben nem a román nemzeti lobogó a legfurcsább. Hogy ne használjunk meredekebb szavakat. Csak erős idegzetű, felnőtt személyeknek ajánljuk.
Hirdetés

A brit Vogue magazin honlapján a minap megjelent egy román divattervező, bizonyos Florin Dobre úr 2018-as őszi-téli divatkollekciója. Férfiaknak. Itt meg lehet csodálni a darabokat.

Florin Dobrét egyébként sikeres divattervezőként jegyzik a hazai prérin, aki meg is írta „ars fashionica”-ját, amelyben többek között arról vall, hogy régen milyen szépen öltöztek az emberek, pedig nem is tudtak a divatról, most ellenben milyen csúnyán, pedig tudnak.

Aztán arról a nagy kincsről is beszél, amellyel a románok rendelkeznek, és amely őt is megihleti. Ez a kincs pedig a román paraszt. Európából eltűntek a parasztok. Romániában még megvannak. Károly herceg is azért költözött Romániába, mert parasztot látott.

Aztán az ortodox vallásról beszél, amely szerinte a legigazabb és legtisztább vallás a kerek világon. arról nem is beszélve, hogy a nagy ortodox gondolkodókhoz képest Platón filozófiája smafu, Freud csak pszichodilire volt képes, Nietzsche sületlenségeket hordott össze, a keletiek pedig csak beszélnek a zenről.

Aztán arról beszél, hogy a férfi legyen férfi ebben az elnőiesedő világban. És hogy a fiatalok ne váljanak a divat megszállottjaivá.

Hirdetés

De akkor az Isten szerelmére, miért tervez ilyen ruhákat?

Mert ismételjük: ebben a kollekcióban egyáltalán nem a román zászló a legbizarrabb. 

Hirdetés