A polgármester átvágta a trikolór szalagot… egy iskolai vécében

Piatra Neamț polgármestere valóban nagyot alakított.
Hirdetés

Félreértés ne essék: valóban fontos az iskolai infrastruktúra fejlesztése. És igen, az iskolai higiénia egyik alapvető feltétele a jól felszerelt, tiszta vécé. Amely nem az udvaron van, természetesen.

De hogy ezt a jól felszerelt, tiszta vécét miért kell feltétlenül trikolór szalagvágással egybekötött ünnepség keretében megtenni, ez már valamivel homályosabb. Ez történt Piatra Neamț kies városában a múlt héten. Remek dolog történt: felújították, korszerűsítették a város egyik iskolájának leányvécéit.  Bravó, helyes! Ám rejtély marad, miért volt szükséges vécéfelavató ünnepséget szervezni, ráadásul szalagvágással: a trikolór szalagot a vécéajtóra akasztották.

Az ünnepélyes vécéavatás szépen lezajlott, a hírek szerint hamarosan a fiúk is kapnak szép, új vécét, de talán azoknak a mellékhelyiségeknek már nem lesz részük szalagos megtiszteltetésben, ugyanis a trikolóros vécéavatást a szájára vette az országos sajtó, és bizony elég kínos kommentárokkal.

Olyannyira kínos helyzet alakult ki, hogy Piatra Neamț polgármestere szükségét érezte egy Facebook-bejegyzést írni vasárnap szent napján, amelyben elismeri, hogy a szervezők kicsit túllőttek a célon, de a sajtó is, amennyiben egyoldalúan mutatta be az eseményeket. Hiszen ahogy a korábbi, témába vágó Facebook-bejegyzésében polgármester úr le is írta, nem csak vécékről van szó abban az iskolában, hanem komoly befektetésekről: osztálytermek felújítása, új bútorzat, térfigyelő kamerarendszer, ilyenek.

Nagy kár, hogy az ominózus bejegyzést, amelyre polgármester úr hivatkozik, nem találtuk meg az elöljáró Facebook-oldalán.

Hirdetés