Kizárták a szépségverseny résztvevőit, mert botoxozták őket

Ja, nem hölgyekről, hanem tevékről van szó. És az Abdul Aziz királyról elnevezett szaúd-arábiai tevefesztiválon történt az eset.
Hirdetés

Szaúd-Arábia igen büszke a sivatag hajóira. Vagyis a tevékre, amelyek évszázadok óta szolgálják hűen a sivatagi népeket. Olyannyira, hogy immár másodszor szervezik meg az Abdul Aziz királyról elnevezett rangos tevefesztivált Ryadh közelében. A versenyek összdíjazása meghaladja az 57 millió dollárt, tehát nem csoda, hogy a résztvevők nagyon készülnek a 28 napos fesztiválra, ahol gyorsasági, engedelmességi, fotó-, sőt, szépségversenyen (Miss Camel) is indulnak válogatott tevéikkel.

Olyannyira, hogy egyesek csalásra is vetemednek a győzelem érdekében. A teveszépségverseny szigorú szabályzata például kimondja: tilos bármiféle anyagot fecskendezni a teveszépségek ajkaiba, tilos őket megborotválni, tilos őket befesteni, egyáltalán, tilos bármi, ami nem természetes.

Ehhez képest már 12 gyönyörű tevét zártak ki a Miss Camel versenyből, mivel botoxot találtak az ajkaikban. Jó kérdés, hogy vajon a tevéket megkérdezték-e, jobban érzik magukat vastagított ajkakkal, vagy sem.

Hirdetés