PulzArt: ezekre a programokra érdemes jegyet váltani

A program már elérhető, és megkezdődött a jegyárusítás is a csütörtökön kezdődő PulzArt-ra.
Hirdetés

Hétfőtől indult el az online jegyeladás az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál különböző programpontjaira. Ahogy már megszokhattuk, a fesztivál ajánlata igyekszik lefedni a művészeti ágak nagy részét. Színházra, performanszra, gyermekelőadásra, koncertre, DJ bulira, kiállításra, filmvetítésre, digitális művészetekre, irodalomra, felolvasó estekre, közönségtalálkozóra is számíthatunk, ugyanakkor idén, rendhagyó módon, még aktuális társadalmi kérdéseket is boncolgathatunk. A szervezők közleményükben segítenek eligazodni a belépős programpontok között.

Csütörtök

Az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál csütörtökön, augusztus 31-én egy erős nyitánnyal kezd. Délután 6-tól és este 8-tól a Margarete című produkció lesz megtekinthető, amely egy rejtélyes, 2008-ban napvilágra került történetet göngyölít fel. Ekkor talált Janek Turkowski 64 darab 8mm-es filmtekercset, amelyek mindegyikén egy Kelet-Németországban élő nő látható, bizonyos Margarete Ruhbe. A tekercsek alapján Janek Turkowski rekonstruálta a nő életét, és ezt nézhetjük meg a pulzArton a Lábas Házban. Érdemes idejében jegyet venni, ugyanis a nézőtér 20 személyes. A produkció 60 perces, a jegyek pedig 20 (egész) és 10 (kedvezményes) lejbe kerülnek. A Margarete még kétszer lesz műsoron másnap is, vagyis pénteken délután 5 órától és este 7 órától.

Csütörtökön a pulzArt nyitókoncertjét ajánlják az érdeklődők figyelmébe a szervezők: a brit Mammal Hands este 8-tól lép fel a Tamási Áron Színház nagytermében. A zenekar zenei alapjait a kortárs jazz határozza meg, de az iszlám ezoterikus igazságait kutató szufi muzsikából, a törzsi Afrika sámánrituáléinak dallamvilágából és a Kelet-európai népzenéből is gyakran merítenek ihletet. Jegyárak: 25 (egész) és 12 (kedvezményes) lej.

Péntek

A fesztivál második napja a legzsúfoltabb napnak ígérkezik. Este 7-től és 9-től Adrien M & Claire B-től Hakanaï című 40 perces haiku tánc performanszot láthatjuk a Tamási Áron Színház nagytermében. Az előadás díszlete, a játéktér maga egy digitális installáció, ebben és ezzel kölcsönhatásra lépve épül fel a szóló koreográfia-performansz. Jegyárak: 30 (egész), 15 (kezdvezményes) lej. Este 7-től az Andrei Muresanu Színház évadnyitó bemutatójára kerül sor, OMG (Genetikalilag Módosított Organizmusok) címmel Ioana Păun rendezésében. A jegyek értékesítésével a TAM foglalkozik. Szintén pénteken kezdődnek a filmvetítések is, délután 6.30-tól Hajdu Szabolcs Ernellák Farkaséknál című nagydíjas produkcióját láthatjuk a Művész moziban.

Az idei pulzArton majd’ minden este buli várja a közönséget, péntek éjjel 1-től Kimyan Law kongói származású osztrák DJ zenél a Tein Teaházban. A szakmabéliek szerint Kimyan erénye, hogy DJ-ként nem egyfajta mérnöki, kiszámítható precizitással, hanem művészi kíváncsisággal közelít a zenéhez.

Szombat

Szombat délelőtt a családosoké. A Finger & Thumb Theatre A rút kiskacsa című árnyjátékát a Kamarateremben délben 12 órától és délután 6 órától láthatjuk. Ugyanez az előadás, ugyanezekben az órákban megtekinthető vasárnap is. Az árnyjáték távol-keletről származó ősi művészetét Drew Colby új dimenziókba tereli: elképesztő árnyék-univerzumot hoz létre kézmozdulataival és hétköznapi tárgyak kreatív felhasználásával, mindeközben közönségét humorral, határtalan fantáziavilággal bűvöli el. Jegyárak: 10 (egész), 7 (kedvezményes) lej.

Akik lemaradtak a pénteki OMG bemutatóról, azok pótolhatják szombat este 7-től, de szombaton még két színházi produkció van programra tűzve: a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében délután 6-tól és este 8-tól Hajdu Szabolcs nagysikerű filmjéből, az Ernelláék Farkaséknál című produkcióból készült színházelőadást lehet megnézni. Jegyárak: 20 (egész), 10 (kezdvezményes) lej. Filmváltozata szombat este 9-től a Művész moziban ismét látható lesz.

Hirdetés

Este fél 10-től egy igazi zenei csemegével várják a közönséget: a brit Lulu James a Tamási Áron Színház nagytermében fog koncertezni, aki 2012-ben debütált és stílusát tekintve a pop, az electro és a soul határán egyensúlyozik. Lulu Jamest és az előtte zenélő Generique-t 25 lejes egész áron és 12 lejes kedvezményes áron lehet megtekinteni.

Késő éjjel, 1 órakor a Tein teaházban a Persian Empire nevű német DJ zenél, akinek a zenéje alapjaiban a DJ hangzást és a jazzt ötvözi, de mindenféle dob alapú dallam számára jut hely: a zenész feltett szándéka, hogy önmagát alkotói kihívás elé állítva minél sokszínűbb, műfailag szerteágazóbb hangzást teremtsen.

Vasárnap

Vasárnap A rút kiskacsa és az Ernelláék Farkaséknál van programon a belépős események közül, illetve az 5. pulzArt nagy zárókoncertje, a Tokyo Sound Land. A 3 leghíresebb japán zenei producerből álló banda új felállásban érkezik Sepsiszentgyörgyre, Ametsub és Anchorsong képviselik a Tokyo Sound Land-et, mindketten egy különálló produkcióval, ám Anchorsong fellépése egy helyi zenészekből álló quartet részvételével válik teljessé. A String Quartet zenészei: Bocsárdi Magor, Kónya Ütő Bence, Lőrinczi Zsolt és Daniel Ardelean. A Tokyo Sound Land belépője 25 (egész), 12 (kedvezményes) lej.

A teljes program itt érhető el

Az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztiválra a jegyértékesítés a biletmester oldalán történik: www.biletmater.ro.  

Hirdetés