Megnyílt a Kolozsvári Magyar Napok origója

Fesztiválnevén a Magyar Kézműves Sörök Udvara. Mi folyik itt, te jó ég!
Hirdetés
Tavaly ugyanez a helyszín olimpiai udvar néven próbálta pótolni a pótolhatatlan és immár használhatatlan Conti / New York kávézó romos földszintjét. Idén nyárra a Szentegyház utca 4 szám alatti ingatlan belső udvara megújult, és elképesztően jól néz ki:
 
Sörudvar
 
 
Sörudvar
 
 
Sörudvar
 
Fotók: Szabó Tünde
 
A tavalyi pult ugyanúgy üzemel a jól ismert, nagyüzemi sörökkel és borokkal, az átellenes sarokban idén a Fóti Sörudvar csapolja és nyitja négy magyarországi kisüzemi főzde többféle ízű és típusú sörét. 
 
Sörudvar a Kolozsvári Magyar Napokon
 
Mintegy 65-70 kisüzemi sörfőzde működik Magyarországon, és ha ez a kis pult idén jól teljesít, akkor jövőre legalább 14-én jönnek, reméli Gyenge Zsolt, a főzdék magyarországi szövetségének elnöke, aki megnyitotta tegnap este a sörudvart. 
 
Megtudtuk tőle, mi köze volt az amerikai szesztilalomnak az amerikai sörforradalomhoz, a kézműves sörfőzés történetéről és jelenlegi virágzásáról pedig további részleteket jövő héten ismerhetünk meg. Gyenge Zsolt sörbemutatóval erősített előadásai keddtől zajlanak naponta öt órától, de itt tartják a sport témájú beszélgetéseket, és az esti zárókoncertek után is ide lehet visszavonulni beszélgetni, táncolni, bulizni.
 
A borosok se aggódjanak, számukra egy egész utca nyílik színpadostul szerdán délben a Fogoly / Potaissa utcában.

Hirdetés