Tudják, honnan jött Iohannis? Egy PSD-s honatya megmondja

Az elnök népe nem az ő népük, punktum.
Hirdetés

A PSD-s politikusoknál sorra gurul el a gyógyszer a tüntetések hatására, a szociáldemokraták egyre sovinisztább retorikája ezúttal, Soros és Tőkés után – az általuk egyébként méltán utált, a parlamentben kedden nagy hatású beszédet tartó – Klaus Iohannis elnököt célozta meg.

„Nem képvisel bennünket. Nem a mi elnökünk, maradjon csak azokkal, akik megválasztották. Nem létezik. (…) Maradjon csak a saját népével. Ez az elnök már régóta éket vert közénk. Mi a saját népünk választottjai vagyunk, nem az ő népéé. Ő szakította ketté a népet” – tajtékzott Cătălin Rădulescu PSD-s honatya, az Agerpres tudósítása szerint, miután Iohannis beszéde alatt elhagyta a parlament üléstermét.

„Ha ma szép, békés üzenettel jött volna, tárgyalóasztalhoz hívott volna, amint azt Tăriceanu úr is mondta, akkor rendben lett volna. De ő másféle üzenettel jött. Németországból jött, ha tudni akarják, hogy honnan jött. Németországból, pontosan onnan jött” – mondta Rădulescu.

Rădulescu büntetőügyesnek nevezte Iohannist, viszont őt ítélte a bíróság a választások előtt egy héttel, december 5-én másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre korrupció miatt. Az előző mandátuma alatt egy évig céget vezetett, ami összeférhetetlen a képviselői státussal.
 

Hirdetés