Victor Ponta, #krepáljbe!

A volt kormányfőnek címzett „jókívánságok” árasztották el az internetet.
Hirdetés

Victor Ponta volt kormányfő ma elég paraszt módon utódja, Dacian Julien Cioloș második keresztnevén élcelődött, és ez sokakat feldühített. Elég csak megnézni, milyen indulatok szabadultak el a posztja alatt.

Ahhoz viszont, hogy ebből virális tartalom szülessen, szükség volt egy kissé szétszórt Hotnews-alkalmazottra is, aki személyes fiókja helyett a hírügynökség oldalán tette közzé tömör véleményét az ügyről, amely így szólt: #Victor Ponta, remélem bekrepálsz!. Bár a poszt kb. 15 percig volt látható a Facebookon, kicsit tovább a Twitteren, az újságírót kirúgták, a főszerkesztő pedig bocsánatot kért a szerencsétlen eset miatt.

Ezzel feledésbe is merülhetett volna a dolog, ha nem indítottak volna petíciót azért, hogy – a némi túlzással – hősként ünnepelt újságírót visszavegyék (mindeddig közel 1200-an írtak alá), és nem szabadult volna el a mémgyár, amit  a humor- és álhírportálok csak tovább generáltak. Ezekből válogattunk párat, legalább nevessünk egy jót azon, milyen mélyre süllyedt a „politikacsinálás” Romániában. 

via GIPHY

 

 

 

Hirdetés

 

 

 

Románul nem beszélő olvasóink kedvéért a Sper să crapi szó szerinti fordításban Remélem, megdöglesz. A crap viszont jelenthet még pontyot, repedést, szakadást, szétpattanást is.

A továbbiakért érdemes felkeresni a #spersacrapivictorponta vagy #spersacrapi hashtageket, ugyanakkor már saját Facebook-oldala és honlapja is van a váratlanul született mozgalomnak. Ez utóbbi jó stresszlevezető is lehet nehéz időkre, mondjuk a közelgő kampányra, amely most már tényleg elszabadult.

Hirdetés