Nem kell a PSD-nek az RMDSZ

Legalábbis ezt mondja most a PSD elnöke.
Hirdetés

Nem kér a Szociáldemokrata Párt (PSD) az RMDSZ-ből a december 11-i parlamenti választást követően. Ezt Liviu Dragnea, a párt elnöke jelentette ki. Dragnea kedden este az Antena 3 hírtelevíziónak nyilatkozva leszögezte, az egyetlen párt, amellyel többségi koalíciót kíván alakítani, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE).

„Nem akarok koalícióra lépni az RMDSZ-szel. Pont! Abban hiszek és reménykedem, hogy a romániai polgárok elegendő számban szavaznak a PSD-re és az ALDE-s kollégákra ahhoz, hogy közösen tudjunk kormányozni Romániában, úgy, ahogy a románok akarják, egy jobb élet reményében”  nyilatkozta Dragnea.

Arra a kérdésre, melyik az első koalícióspartner-jelölt, Dragnea megerősítette: az első és egyetlen jelölt az ALDE.

A PSD elnöke egyúttal ismét elvetette annak a lehetőségét, hogy a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) lépjenek koalícióra. „Ez több okból is kizárt. Ahhoz, hogy legalább két párt részvételével koalíció jöjjön létre, az szükséges, hogy az illető pártok, az illető pártok emberei a lehető legkompatibilisebbek legyenek (…) Amiatt, ami most a PNL-ben van, és most a PNL-ről és  Băsescu PDL-jéről van szó, lehetetlen, hogy kompatibilitás és együttműködés alakuljon ki a PSD-vel. Lehetetlen” – szögezte le Dragnea.

Hirdetés