Budapesttől Bukarestig: kilenc mozgásszínházi műhely táncol Váradon

Rohamléptekkel közeleg Nagyvárad „vég nélküli” táncfesztiválja, az Infinite Dance Festival.
Hirdetés

Október 26-án a sepsiszentgyörgyi M Studio vendégjátékával veszi kezdetét a II. Infinite Dance Festival. A tánc- és összművészeti esemény öt napja alatt csaknem húsz program, köztük táncelőadások, workshopok és koncertek is helyet kapnak.

Az Infinite Dance Festival második kiadásának összeállításában a szervezők arra törekedtek, hogy a táncművészet műfaji sokszínűségét mutassák meg, így Budapesttől Bukarestig a térség kilenc fontos mozgásszínházi műhelye lesz jelen az eseményen. Fellép többek között a Bukaresti Nemzeti Táncközpont, az Amerikai Egyesült Államokbeli turnéjáról hazatérő budapesti Feledi Project, a váradiak számára ismerős András Lóránt Társulat, valamint a marosvásárhelyi, budapesti és bukaresti táncszakos diákok csoportjai is.

Infinite Dance Festival – Timeline | Facebook

Infinite Dance Festival Tánc- és összművészeti fesztivál // Festival de dans si de arte // Arts and Dance Festival

Az esemény nagyszabású gála zárja: a Magyar Állami Népi Együttes csaknem ötven művészt felvonultató Megidézett Kárpátalja című előadását a Csillagocska Néptáncegyüttes vezeti fel.

A táncelőadások mellett koncertekre is sor kerül, amelyeknek szervezője a Moszkva Kávéház. Fellép az Oradea Klezmer zenekar, a Perihelion, a Hiperkarma, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel is. Jegyek és fesztiválbérlet már kapható a színház jegypénztárában, amely keddtől vasárnapig 11-17 óra között, valamint egy órával az előadások előtt tart nyitva. A Szigligeti Színház bérletesei jelentős kedvezményben részesülnek jegyvásárláskor. 

Hirdetés

A teljes program az alábbi műsorfüzetben böngészhető.

Infinite Dance Festival 2016

A II. Infinite Dance Festival műsorfüzete Caietul de programe Infinite Dance Festival II. | Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s millions of monthly readers.

Hirdetés