Újabb plágiumvád Kövesi ellen

Ezúttal egy kolozsvári civil szervezet vádolja másolással a korrupcióellenes ügyészség vezetőjét.
Hirdetés

Újabb irányból érte támadás Laura Codruţa Kövesit, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) legfőbb ügyészét a doktori disszertációja kapcsán: hétfőn a dolgozat kivizsgálását kérte egy kolozsvári civil szervezet, az Egyetemi Reformért és Alternatíváért Csoport (GRAUR) az oktatási minisztériumtól. A szervezet szerint a főügyész 2011-es disszertációjában legalább 11 esetben érhető tetten plágium, ezért a doktori címe visszavonását kérik.

Kövesi ügyében a többrendbeli korrupcióval gyanúsított Sebastian Ghiţă képviselő múlt héten tett önfeljelentést, azt állítva, 2012-ben többedmagával a szakértői jelentés meghamisításával segített „elkenni” Kövesi plágiumbotrányát. A főügyész ugyanakkor kijelentette: bizonyítani tudja, hogy nem csalt a disszertáció megírásakor.

Irányító tanára arra emlékeztetett: Kövesi a disszertációjában több, még a házassága előtt írt művét is idézte, így, bár egyesek azzal vádolták meg, hogy Laura Lascu műveiből másolt, valójában saját, lánykori nevén írt munkáit használta fel.

Hirdetés