Óva intjük...
Jean St'Ay
2016. szeptember 27. kedd, 12:54
Mégpedig azért, mert az orosz nagykövetség csak 100 eurót adományozott Constantin Brâncuși szobrának megvásárlására.

Amint arról többször is beszámoltunk (itt, itt meg itt), jó ideje folyik már az össznépi és nemzetközi szappanopera a Föld bölcsessége című Brâncuși-szobor megvásárlásával kapcsolatban.

A történet legújabb, enyhén szólva botrányos szereplője a bukaresti orosz nagykövetség, amely nagylelkűen bejelentette: szerény adakozásképpen 100 eurót dob a kalapba, hogy összejöjjön a híres szoborért kialkudott 11 millió eurós vételár.

Az internet öntudatos népe természetesen felhördült a hírre. Hogy mi? 100 rongyos euróval akarják kiszúrni a szemünket a ruszkik?

A felháborodott román polgárok a Facebook-on szerveztek tüntetést az adományozás ellen, írja a Mediafax. A kezdeményezők kedd délután öt órára hívták össze a büszke polgárokat a bukaresti orosz nagykövetség elé, hogy tiltakozzanak egy jót a sértő és megalázó felajánlás ellen. Mi több, felszólították a potenciális résztvevőket, hozzanak magukkal egy-egy centet, és ha elegen lesznek, szépen összegyűl a felajánlott 100 euró, és akkor Oroszország, úgymond, visszakapja a kölcsönt.

A megbántottság mögött természetesen az a sérelem is ott rejlik, hogy a 100 eurót felajánló oroszok elég régóta ülnek több tucat tonna aranyat kitevő román nemzeti kincsestáron.

 

Fotó forrása: radiocraiova.ro

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/17279
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.