Pénteken kezdődik az olimpia – Kolozsváron is!

Puskás Ferenc személyes tárgyaival nyílik meg a Magyar Olimpiai Udvar. Szurkolás minden nap hajnalig.
Hirdetés
A Kolozsvári Magyar Napok hete (augusztus 14-21.) egybeesik az olimpia utolsó hetével, de a közös szurkolás már ötödikétől elkezdődik: pénteken nyílik meg a KMN – Magyar Olimpiai Udvar a Szentegyház (Iuliu Maniu) utca 4 szám alatt.
 
Puskás Ferenc kiállításAz elmúlt évtizedek olimpiai bajnokainak képeivel berendezett Magyar Olimpiai Udvar déli 12 órától hajnalig kávézóként, sörözőként működik, és helyet biztosít szakmai beszélgetéseknek is. Pénteken ezek témája Puskás Ferenc:
  • 18 órától Puskás, a leghíresebb magyar címmel nyílik kiállítás – most először láthatók Erdélyben Puskás spanyolországi pályafutásának tárgyi emlékei, olimpiai aranyérme, világbajnoki ezüstérme, a Real Madriddal nyert BEK-serlegek, gólkirályi trófeák, az első Világkupa-serleg Puskásnak készített példánya, a Real Madrid játékosaként viselt 10-es számú égszínkék dressze (amelyet a Real Madrid Alapítvány adott kölcsön).
  • 18:30-tól Puskás Ferenc: Száműzetésben a Real Madridnál címmel tart előadást Szöllősi György, Puskás Ferenc életrajzírója, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a FourFourTwo futballmagazin főszerkesztője. A beszélgetés moderátora: Boros Miklós sportújságíró. 
  • 20:10-től levetítik a Puskás Hungary című dokumentumfilmet, Almási Tamás 2009-es alkotását, amely Hollósi G. Zsuzsanna és Varga G. Gábor producerek közreműködésével készült. A film a FilmPlus engedélyével lesz látható, és DVD-n is megvásárolható lesz a helyszínen.
A Magyar Olimpiai Udvarban, a Puskás-kiállítás helyszínén a sportlegenda életét és híres mérkőzéseit bemutató könyvek, DVD-k, korabeli hasonmás futballmezek, retro labdák, egyéb hivatalos Puskás ajándéktárgyak is megvásárolhatók lesznek. Az udvar további programja a www.magyarnapok.ro honlapon olvasható.
 
Az olimpia hivatalos megnyitója szombat hajnali két órakor kezdődik.

Hirdetés