A román mém is „szép” lett…

Ha már az egységes és oszthatatlan nemzeti tizenegy ilyen rútul szétesett az Eb legelején. „Hajrá Románia! Gyerünk haza!”
Hirdetés

Alig borult rá a gyász fátyla a román csapatra az albán meccs után, a hazai szurkolók és Facebook-lovagok egy része vitriolba mártotta billentyűzetét, és csorogni kezdtek a gyilkos mémek az alig pár nappal korábban még istenített nemzeti válogatottra. Íme, a románok Eb-szereplésének párhuzamos története:

 

Volt, akiben már érkezéskor kellemetlen érzések kavarogtak, frankofónia ide, Trianon oda: Ne kapcsold ki a motort, főnök, me’ nem maradunk sokat…

 

Minden rossz ómen ellenére a trikolór csapat bízott a sikerben, hiszen náluk volt az összes szent ereklye, amit a reptéri vámmentes boltban meg tudtak vásárolni.

 

Volt, aki speckó manelista futballcipőt is készíttetett az Adidas céggel, mert azért nem megy az ember Franciaországba ünneplő csuka nélkül.

 

Ám úgy tűnik, a világ minden kegytárgya és ortodox pópája sem segít a katolikus pályán: Tesóka, fogtok focizni is, vagy csak üdülni jöttetek?

 

És feltálalták a legfeketébb fekete levest is, mégpedig az albán szakácsok. Melyik csatornán mutatják a románokat? Mert a Pro Tévén csak az albánok játszanak…

Hirdetés

 

Ha esetleg ilyen szurkolónői lettek volna a mioritikus tizenegynek… Nem is lenne rossz, ha Albánia adna nekünk kettőt…

 

Anghel Iordănescu szövetségi kapitány a meccs után alaposan kiértékelte az eredményt: Megérdemeltük! Kellett nekünk pünkösdkor focizni!

 

És ennyi volt. A román csapat ment, játszott (hogy diplomatikusan fogalmazzunk) és hazajött. Az Otopeni repülőtér hátsó kijáratánál a hazai labdarúgó szövetség vezetői várták az érkezőket. Mindenki kapott egy példányt a fent látható könyvből. Ion Creangă: Gyermekkorom emlékei. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy jó román csapat…

 

De a reményt nem szabad feladni. A hírek szerint a 2020-as foci Eb-n lesz egy különleges csoport is. Már az oda illő csapatokat is kijelölték az illetékesek: Gibraltár, Vatikán, Liechtenstein és… bizony, Románia. Hajrá, fiúk!

További jó szurkolást kívánunk mindenkinek!

Hirdetés