Rúzsa Magdival csábít Torockóra a Duna Nap

Népzene, sporttörténeti kiállítás, könyvbemutató és a Bagossy Brothers Company-koncert is lesz.
Hirdetés

Harmadik alkalommal szervezi meg a magyar közszolgálati médiaszolgáltató a Duna Napot Torockón. Június 11-én, szombaton 15 órától az Eb miatt újra aktuális Jó estét, jó szurkolást! című sporttörténeti tárlat megnyitójával kezdődik a Duna Ház kiállítótermében, mely július 31-ig tekinthető meg. Ezt követően az Europa Nostra-díjas község központjában felállított színpadon Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Szőcs Ferenc torockói polgármester, valamint Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója mond köszöntőt.

A délután folyamán a népzenéé lesz a főszerep, hiszen fellép a Torockói Citera- és Furulyazenekar, a torockói Kis és Nagy Szilas Néptáncegyüttes, a Ficfa Zenekar, majd a Fölszállott Páva tehetségkutató verseny felfedezettjei, Gorzó Boglárka és Vincze Hunor lépnek színpadra közös produkcióban a Bekecs Néptáncegyüttessel. Őket követi a Bagossy Brothers Company koncertje, az est sztárfellépője pedig Rúzsa Magdi lesz. Az estet végül látványos tűzijáték zárja.  

A III. Duna Nap házigazdája Novák Péter. A nap folyamán a Háromszéki Népművészeti és Kézműves Egyesület kézműves vásárral,  a Kolozsvárral érkező könyvkiadók pedig könyvvásárral várják az érdeklődőket. A Duna Nap kulturális kínálatát gazdagítják a a Kriterion Könyvkiadó és a Kolozsvári Művelődés Egyesület könyvbemutatói 14 órától a Duna Ház konferenciatermében. A köteteket a Kriterion szerkesztője, Jakabffy Tamás irodalomkritikus és Szabó Zsolt irodalomtörténész, a Művelődés Egyesület vezetője mutatják be.

Hirdetés