Rádobolta magát a TIFF a Főtérre

Pár napja már építik a filmfesztivált az ablakunk alatt, ma viszont olyat láttunk, amire senki nem volt felkészülve.
Hirdetés
A záporok, viharok miatt kisebb-nagyobb megszakításokkal épül a fesztiválváros a kolozsvári Főtéren. Több konténert hoztak, mint valaha, kíváncsiak vagyunk, a szokásos szuvenírbolt és jegyiroda mellett még mi költözik a fesztiváltelep teljes nyugati oldalát elfoglaló fémfalba.
 
TIFF a Főtéren
 
Valószínűleg élő növényekkel árnyékolt bár, TIFF Lounge és hasonló sznobbulások emeleti kilátással.
 
 
TIFF a Főtéren
 
Idén a felfújt képernyő középre költözik a keleti oldalon, ami nekünk tökéletes: egyetlen fa koronája sem takarja már el, zavartalanul nézhetjük a filmeket az ablakunkból. A daru pedig a megnyitóhoz kell, este erre húzzák fel az egyik dobost az utcaszínházi társulatból, amelynek tagjai órák óta lelkesen próbálnak, azaz püfölik a dobokat hol szabadon, hol mikrofonba.
 
 
TIFF a Főtéren
 
A Mátyás szülőházához vezető utcácska is kapott egy akkora látványelemet, hogy ki sem lehet kerülni.
 
 
TIFF a Főtéren
 
Leköltöztek az ingyenbringák is a Hașdeu kampuszból: délután ötig szerződés aláírása és személyi otthagyása ellenében elvihetők. Naná hogy ezeken is reklámozza magát a TIFF. Délután hatkor ugyanitt gyülekeznek majd a bringások, hogy a hó végi pénteken esedékes, vad Critical Mass-t letekerjék.
 
A nagy építkezés közben folyik a Főtér mindennapi és nem mindennapi élete: turisták és városlakók százai vonulgatnak a fesztiváldíszletek között. Amíg fel nem tűnik egy műszaki maci.
 
 
TIFF a Főtéren
 
Ma ballagtak el a kolozsvári műszaki egyetem végzősei az egyetem épületétől a Deák Ferenc utcai haranglábhoz.
 
 
TIFF a Főtéren
 
Megneszelték ezt az autók takarásában edző dobosok, …
 
 
TIFF a Főtéren
 
… és letámadták a ballagást. Akkora utcai bulit csaptak az építészeknek, autó- és szoftvermérnököknek, amilyennel kolozsvári műszakisok még nem ballagtak:
 
 
 
TIFF a Főtéren
 
Mondtuk, hogy ma kezdődik a TIFF?

Hirdetés