Forgatnak az ablakunk alatt

A teraszok miatt egyébként is negyedére szűkített főtéri járdát most még egy stáb is megszállta.
Hirdetés

Nem is sikerült konfliktusmentesen megoldani a közlekedést, mert alig másfél méteren kellene elférjenek a járókelők, a pincérek és a stábhoz tartozó gépek. A forgatástól pár méterre a járdán walkie-talkie-s srácok állnak, nagyjából nem csinálnak semmit (minden forgatáson sok az üresjárat), de egyikük fel akart tartóztatni néhány lányt. Ők önérzetesen kikérték maguknak a köztéri közlekedéshez való jogukat, mire a srác továbbengedte őket.

A stáb rendesen körül van függönyözve, vagyis a kamerában nem sok minden látszhat a környezetből, és ha nem a környezet a fontos, akkor igazán rátelepedhettek volna egy kevésbé forgalmas járdára vagy teraszra is. 
 
Itt eddig csak hétközben mérgelődtünk, hogy nem lehet elférni, mert a főtéri kávézók feltétlenül a járda szélességének háromnegyedén akarnak profitot termelni. Azon a nyugati oldali járdán, amely egyébként is a legzsúfoltabb gyalogosforgalmat bonyolítja az egész kolozsvári Főtéren a New Yorktól az Unió utcai sarokig. (Kösz, Boc!)
 
Forgatás a Főtéren | Fotó: Szabó Tünde
 
Az asztalok, a gyalogosok és a fal közé tessék odaképzelni a pár percenként megjelenő gyerekkocsikat, illetve bringákat, mert egy közeli kapu alatt van a közbringarendszer egyik dokkolóállomása is.
 
Az egyelőre elfüggönyözött titok, hogy most mit forgatnak itt, a filmstáb csapószámlálója mindenesetre egy-egy hangos Amáliát kiált, majd lecsap.

FRISSÍTÉS: Mégiscsak kiderült, mit forgattak, mert a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója lebuktatta a saját stábját: az idei TIFF reklámszpotja forgott ekkora leplek között.

Hirdetés