Rég nem volt ekkora melléfogás a román médiában

Összetévesztették Jakab István államtitkárt a vásárhelyi EMNP nemrég lemondott elnökével.
Hirdetés

Ekkora melléfogás rég nem volt a román sajtóban: a Naţional alapján az Evenimentul Zilei és a Ştiri pe Surse is egyhangúlag üvölti bele a nagy román nyilvánosságba, hogy TÁMADÁS a nemzetbiztonság ellen! Erdély FÜGGETLENSÉGÉÉRT harcol a kormány egyik tagja! IDEGEN NYELV számára a román! VISZIK Erdélyt!

Történt ugyanis, hogy Dacian Cioloş miniszterelnök az RMDSZ-es Jakab Istvánt nevezte ki pénteken a Környezetvédemi Alap élére. Jakab államtitkári rangban vezeti az intézményt, korábban a környezetvédelmi minisztériumban dolgozott tanácsadóként.

Namármost, Cătălin Tache okos bukaresti újságíró, a Naţional munkatársa beírta Jakab István nevét a gugliba, és amit talált, felhasználta. Így történhetett, hogy rábukkant Jakab István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) marosvásárhelyi szervezete nemrég lemondott elnökének önéletrajzára. És dumnyézéulé!, mit látott benne! Hogy veszélyben a Haza! Az ország területi integritása! Viszik Erdélyt és a Székelyföldet!

Jakab István (a vásárhelyi) ugyanis beleírta a CV-jébe, hogy az idegen nyelvek közül az angolt és a románt ismeri, ami ugye logikus, mivel egyik sem az anyanyelve, de a cikkíró szerint ez nincs rendben, mivel Románia, román nyelv, ez megengedhetetlen és a többi. Ráadásul beleírta az önéletrajzba a politikai hitvallását is, aminek az is része, hogy Erdélyt erős és független régiónak szeretné látni, a Székelyföldet pedig olyan térségnek, ahol mindenki rendesen dolgozik, jó az egészségügyi ellátás, fejlődik a mezőgazdaság, a becsület az úr, és senki nem dönthet az ott élők beleegyezése nélkül.

Jakab István, a vásárhelyi EMNP korábbi elnöke és Jakab István államtitkár

Hirdetés

Átvette a „sztorit” a Ştiri pe Surse portál is, de Radu Pădure, az Evenimentul Zilei hasonlóan észkombájn újságírója is ráharapott a témára, és kioktató hangú cikket írt, amelyben felelősségre vonja Dacian Cioloş kormányfőt, hogy nem nézi meg, milyen embereket nevez ki kulcspozíciókba.

Jakab István (az államtitkár) küldött egy rövid reakciót a Ştiri pe Surse portálnak, amelyben jelzi, hogy a CV nem az övé, hanem az egykori EMNP-politikus Jakabé, és azt is megjegyzi, hogy minimális ellenőrzéssel sikerült volna a portálnak elkerülni egy hamis hír közlését. A portál lazán odabiggyesztette a „cikk” alá a reagálást. Az Evenimentul Zilei és a Naţional nem javított a cikken.

 

Hirdetés