Rekviemekkel ünnepli az életet a kolozsvári színház

A Pour toujours (Mindörökké) című darabot a párizsi születésű, Amerikában élő rendező viszi színre Kolozsváron.
Hirdetés

Az életet és a halált ünneplő előadást hoz létre Dominique Serrand párizsi születésű amerikai rendező vezetésével a kolozsvári társulat. A Pour toujours (Mindörökké) című produkció bemutatójára március 23-án, szerdán este 7 órától kerül sor a nagyteremben. A különböző, klasszikus és kortárs rekviemekből inspirálódott előadás különlegessége, hogy szöveg nélkül, a mozgás, a zene és a látvány segítségével elsősorban a nézők érzékeire hat majd. 

Viola Gábor rendezőasszisztens, a szereposztás tagja szerint az előadás a néző befogadó részvételére is számít, mindenki saját személyes „egészet” állíthat majd össze a látottakból.

Az előadásban Albert Csilla, Bodolai Balázs, Farkas Loránd, Imre Éva, Keresztes Sándor, Laczó Júlia, Orbán Attila, Ötvös Kinga, Sigmond Rita, Sinkó Ferenc, Varga Csilla, Váta Loránd és Viola Gábor látható, valamint Francisco Alfonsín, spanyolországi vendégművész. Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai Carmencita Brojboiu jelmeztervező, Peter Košir vizuális művész, valamint Bodolai Balázs és Viola Gábor rendezőasszisztensek voltak. 

„Olyan előadást szerettem volna létrehozni, amely az elmúlt létezőket ünnepli, ebben a különböző rekviemek jelentettek számomra inspirációt” – mondta el a rendező az előadás kapcsán tartott sajtótájékoztatón. „Kihívás volt számomra mindenféle külső támpont és forma nélkül, csupán a színészek improvizációira, valamint érzésekre, benyomásokra támaszkodva dolgozni” – tette hozzá. Az előadást meglátása szerint töredékek alkotják: „ahogy a hullám egyetlen töredéke segít megérteni a teljes hullámot, úgy közvetítik ezek a részletek is az egészet”, mondta el a rendező.

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, valamint előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986), valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.

Hirdetés