Itt nézheti élőben magyarul az Oscar-gálát

Ha van annyira kitartó, hogy a vasárnapról hétfőre virradó éjszakát képes ébren tölteni.
Hirdetés

Élőben sugározza a magyar közmédia az Oscar-díjak átadását: hétfőn hajnalban a Duna televízióban és a Médiaklikken kísérhetik figyelemmel a világ legnevesebb filmes rendezvényét az érdeklődők – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-vel.

A 88. Oscar-gála azért izgalmas magyar szempontból, mert 27 év után ismét szerepel magyar film: Nemes Jeles László Saul fia című alkotását a legjobb idegen nyelvű film kategóriában jelölték.

A közlés szerint vasárnap magyar idő szerint 22:05-kor – vagyis romániai idő szerint 23:05-kor – az Oscar-díjas Szemekbe zárt titkok című filmmel veszi kezdetét az Oscar éjszakája a Duna televízióban (az időpontokat ezután romániai idő szerint tüntetjük fel).

A film után 01:20-tól felvezető műsorral indítják a díjátadóhoz kapcsolódó műsorfolyamot, 02:00-kor élőben kapcsolják a vörös szőnyeges bevonulást, 03:30-kor pedig kezdetét veszi a gála.

Az est háziasszonya a Balatoni nyárból ismert Kraszkó Zita lesz, hozzá csatlakozik szakértőként Dudás Viktor, az MTVA főtanácsadója és Szöllőskei Gábor filmkritikus.

Hirdetés

A Duna közszolgálati csatornán magyar szinkrontolmács közreműködésével, a Duna HD adón pedig eredeti nyelven, a Teletext 333. oldalán feliratozva követhetik nyomon a nézők az Oscar-gála történéseit.

A díjátadót az érdeklődők online is követhetik az érdeklődők http://www.mediaklikk.hu/oscar oldalon. Hétfőn az m2-es csatornán 21 órától 90 percben sugároznak összefoglalót az éjszaka eseményeiről, ismétlés kedden a Duna televízióban lesz 21:40-től.

Az MTVA decemberben jelentette be, hogy a következő három évben a közmédia sugározza az Oscar-gálát, így a magyar közönség sok év után először nézheti országos elérésű magyar csatornán élőben a díjátadó gála eseményeit.

Hirdetés