Tűzijáték helyett lampionokkal köszöntik az újévet Szentgyörgyön

A város felújított főterén lemezlovasok, illetve a Zanzibár és a sZempöl zenekarok is fellépnek.
Hirdetés

Rendhagyó utcai szilvesztert szervez Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala az év utolsó napján, este 10 órától a város új főterén. A szervezők ígérete szerint igazi közösségi eseményre lehet számítani, amelybe a térre nyíló vendéglátó egységekben szórakozók is bekapcsolódhatnak.

Az utcabál hangulatát este 10-kor két különleges és eredeti stílust képviselő lemezlovas indítja. Slim Rocka rendszeresen fellép az Electric Castle, a FanFest, a SnowRide, vagy a  Forest Park fesztiválok színpadjain. Bakelit lemezre kevert zenéjét a hip hop alapok mellett a funk, a soul, a jazz, a diszkó és a drumandbass jellemzik. Trabalka Cecília, vagyis Traila a pulzArt3 fesztivál sikeres fellépője, szabadúszó színész, aki az elektronikus zene terén, mint dj és zeneszerző alkot. Az új évet a közkedvelt Zanzibar zenekarral együtt köszönhetik a résztvevők. A zenekar néhány évvel ezelőtt már megtáncoltatta a szentgyörgyi utcabálozókat.

A sepsiszentgyörgyi utcabál színpadán éjfél után egy órával a sZempöl veszi át a stafétát. Az egy egyre szélesebb körben ismert helyi formáció már több alkalommal bizonyította, hogy a balkan-teatro-disco elnevezésű eseménnyel pillanatok alatt képes táncra perdíteni a közönséget. Aki nem hiszi, nézzen csak bele az alábbi videóba, hogyan csapatta a közönség a Múzeumok Éjszakáján. 

Idén tűzijáték helyett meghittebb újévköszöntést kínálnak a szervezők: lampioneregetést. Éjfél után 5 perccel, a színpadról elhangzó közös Rajt!-ra indulnak az ég felé az ingyen kiosztogatott papírlámpások. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a lámpások használata csak nagykorúak számára engedélyezett, szeles időjárás esetén pedig, a balesetveszély miatt elmaradhat a lampioneregetés.

Hirdetés