Elindult Gyenes Emánuel a Dakar ralira

Kétszer megnyerte a szupermaratoni kategóriát, most ismét címet védene.
Hirdetés

Vasárnap elindult a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team háromfős csapata Bukarestbe, ahonnan hétfőn utaznak tovább repülővel Rómába, onnan pedig Buenos Airesbe, a 2016-os Dakar rali rajtvárosába.
Mint ismeretes, a világ leghosszabb, embert és versenygépet egyaránt próbára tevő terepverseny legjobb romániai motorosát,

Gyenes „Mani” Emánuelt idén először kíséri el két szatmári jó barátja, Oláh László és Rácz Szabolcs, így a Dakar-ralin először lesz jelen egy százszázalékos szatmári csapat. A két barát szerelőként kíséri végig Manit a 8973 kilométeres távon. Mani a Szatmár Megyei Tanács támogatásának köszönhetően a a KTM legújabb, limitált szériás, 450 köbcentis Rally Replica modellel vághat neki a 2016-os versenynek, míg a szponzoroknak köszönhetően a szerelőcsapat egy összkerékmeghajtású, speciálisan felkészített, és Mani igényei szerint felszerelt Mercedes Sprinterrel követik majd Dél-Amerikába a versenyzőt. Mindezeket a szervezők már november végén hajóra tették a franciaországi Le Havre-ban, innen átszállították őket Argentína fővárosába. A szatmári csapat kedden már átveheti a Buenos Aires-i kikötőből a felszerelését, ezt követi majd a műszaki ellenőrzés. Kevés idő jut majd a lazításra és az új év ünneplésére, ugyanis január 2-án már rajtol a mezőny.

A verseny hivatalos oldalán Manit a világ legjobb tereprali-versenyőzi közé sorolja. 6 éves Dakar-tapasztalattal rendelkezik, és kétszer megnyerte a maraton kategóriát is.
 

Hirdetés